19:07 27.08.2018

МОЗ України рекомендує місцевій владі привести програму "Доступні ліки" у відповідність до умов медреформи

2 хв читати
МОЗ України рекомендує місцевій владі привести програму "Доступні ліки" у відповідність до умов медреформи

Міністерство охорони здоров'я України рекомендує місцевим органам влади привести виконання програми реімбурсації (відшкодування вартості) "Доступні ліки" у відповідність до умов реформи системи охорони здоров'я.

Відповідний лист МОЗ розіслало керівникам структурних підрозділів з питань охорони здоров'я обласних і Київської міськдержадміністрації.

МОЗ зазначає, що, відповідно до чинного законодавства, комунальні некомерційні підприємства, у які були реорганізовані комунальні та державні заклади охорони здоров'я, не є розпорядниками бюджетних коштів, оскільки не є бюджетними установами.

"Тому органи місцевої влади мають протягом місяця своїми рішеннями визначити розпорядниками бюджетних коштів обласні, районні, державні адміністрації та об'єднані територіальні громади", - йдеться в листі МОЗ.

Відомство зазначає, що відповідні дії необхідно виконати в тих регіонах, де кінцевими розпорядниками бюджетних коштів є автономізовані медзаклади, що надають первинну медичну допомогу.

Крім того, нові розпорядники бюджетних коштів мають переукласти угоди з аптеками, які беруть участь у програмі "Доступні ліки".

МОЗ зазначає, що приватні медзаклади, які уклали договір з Національною службою здоров'я України (НСЗУ), мають право почати виписувати рецепти на ліки за програмою реімбурсації, для цього їм необхідно узгодити це з відповідним розпорядником коштів.

"Фізичні особи-підприємці найближчим часом також отримають цю можливість. МОЗ уже підготувало проект змін до постанови й найближчим часом направить його на розгляд Кабінету Міністрів України", - повідомляється в листі МОЗ.

Як повідомлялося, програма реімбурсації (відшкодування вартості) "Доступні ліки" за трьома нозологіями (серцево-судинні захворювання, бронхіальна астма та цукровий діабет 2-го типу) стартувала в Україні 1 квітня 2017 року. З держбюджету на 2018 рік на програму виділено 1 млрд грн. Актуальний реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, містить 261 препарат 49 фармвиробників: 18 українських і 28 іноземних

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вакцин від сказу в Україні достатньо, але можна очікувати зростання захворюваності - Кузін

До безоплатного зубопротезування для військовослужбовців і ветеранів можуть приєднатися ще 38 клінік

Мобільні медбригади ТЧХУ за місяць надали допомогу понад 2100 жителям віддалених місць Черкаської області

AstraZeneca вилучає з обігу вакцину проти COVID-19

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА