18:47 15.01.2019

Кількість закуповуваних державою через міжнародні організації препаратів зросла на 30-40% залежно від програми - звіт ЦПК

2 хв читати
Кількість закуповуваних державою через міжнародні організації препаратів зросла на 30-40% залежно від програми - звіт ЦПК

За чотири роки існування системи закупівлі ліків через міжнародні організації кількість препаратів для лікування онкохворих у переліку лікзасобів збільшилася на 30-40%, залежно від програми, повідомляється в звіті Центру протидії корупції.

Згідно зі звітом, держава наразі закуповує 90% препаратів з програми дорослої онкології за нижчою ціною, ніж у 2014 році.

"90% препаратів із програми дорослої онкології сьогодні закуповують дешевше, ніж у 2014 році. Так, наприклад, на препарати "Бікалутамід" і "Доцетаксел" ціну вдалося знизити в 19 і шість разів відповідно", - повідомила керівник медичного напряму Центру протидії корупції Олена Щербань на прес-конференції в Києві у вівторок.

В. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун зазначила, що успішний досвід закупівлі лікзасобів через міжнародні організації почали переймати інші держави.

"Закупівля ліків через міжнародні організації стала новим успішним кейсом у боротьбі з корупцією, який почали переймати інші держави. За останні кілька років на такий формат закупівель ліків перейшли Боснія і Герцеговина, Казахстан, Молдова, Туркменістан та Узбекистан", - сказала вона.

Як повідомлялося, МОЗ збільшило фінансування за напрямом "Доросла онкологія" більше ніж удвічі завдяки високій ефективності державних закупівель у 2018 році. До передбачених за цим напрямом на початку 2018 року 709 млн грн вдалося додати ще 910 млн грн. Закупівлі на загальну суму майже 1,6 млрд грн дають змогу забезпечити 80% потреби в препаратах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вакцин від сказу в Україні достатньо, але можна очікувати зростання захворюваності - Кузін

До безоплатного зубопротезування для військовослужбовців і ветеранів можуть приєднатися ще 38 клінік

AstraZeneca вилучає з обігу вакцину проти COVID-19

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА