12:54 21.04.2020

Київські лікарі, які працюють із хворими на COVID-19, одержали за березень зарплату в розмірі не менше ніж 30 тис. грн - Кличко

2 хв читати
Київські лікарі, які працюють із хворими на COVID-19, одержали за березень зарплату в розмірі не менше ніж 30 тис. грн - Кличко

Столичні лікарі, що працюють із хворими на коронавірусну хворобу COVID-19, одержали за березень заробітну плату в розміні від 30 тис. до 50 тис грн, заявив мер Києва Віталій Кличко.

"Хочу повідомити, що столичні лікарі, які працюють із пацієнтами з підозрою на коронавірус і з хворими на COVID-19, одержали доплати до заробітної плати за роботу з 13 березня. Місто встановило їм доплату в розмірі дев'яти посадових окладів. На це Київ із міського бюджету виділив майже 10,8 млн грн. Отже, лікарі за березень отримають у середньому від 30 до 50 тис. гривень, медсестри - 25-30 тисяч і молодший медичний персонал - 20-25 тисяч гривень", - сказав Кличко під час онлайн прес- конференції у вівторок.

У середньому доплата за березень медперсоналу, що працює з хворими на COVID-19, становить: лікарям - 17 тис. грн, медичним сестрам - 13 тис. грн, молодшому медичному персоналу - 11 тис. грн.

За словами мера Києва, співробітники Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, а саме медики виїзних бригад і санітари, задіяні в заходах щодо дезінфекції автомобілів, також отримають премію за березень - для цього місто додатково виділило 12,4 млн грн. У середньому за цей період лікарі центру отримають премію у 9,8 тис. грн, фельдшери - 5,5 тис грн, а санітари - 1,9 тис. грн.

Також департамент охорони здоров'я КМДА закуповує за кошти резервного фонду столиці ліки, які застосовують для надання медичної допомоги хворим на COVID-19, повідомив Кличко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вакцин від сказу в Україні достатньо, але можна очікувати зростання захворюваності - Кузін

До безоплатного зубопротезування для військовослужбовців і ветеранів можуть приєднатися ще 38 клінік

Мобільні медбригади ТЧХУ за місяць надали допомогу понад 2100 жителям віддалених місць Черкаської області

AstraZeneca вилучає з обігу вакцину проти COVID-19

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА