21:08 24.04.2020

В Україні вперше пересадили кістковий мозок від неродинного донора

1 хв читати
В Україні вперше пересадили кістковий мозок від неродинного донора

В Україні вперше пересадили кістковий мозок від неродинного донора, операція проведена в Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит" (Київ), повідомила засновник благодійного фонду "IDonor: Всеукраїнська платформа донорства" Ірина Заславець.

"В Україні пересадили кістковий мозок від неродинного донора хлопчикові Назарчику. Йому трохи більше року. І клітинами з ним поділився громадянин Німеччини", - написала вона на своїй сторінці в мережі Фейсбук.

Заславець розповіла, що хлопчик страждав комбінованим імунодефіцитом, генетичною хворобою, від якої колись уже помер його брат.

Вона повідомила, що донор був знайдений фондом "Український реєстр донорів кісткового мозку", який отримав доступ до міжнародного реєстру, що нараховує 37 млн потенційних донорів.

"Охматдит звернувся до Українського реєстру донорів кісткового мозку. Той знайшов донора в Німеччині. Хлопець, який ідеально підійшов, одразу погодився. Найважчим виявилося доставити кістковий мозок в Україну, адже вже був оголошений карантин і скасовано авіа і транспортне пасажирське сполучення", - розповіла Заславець.

Перевезення кісткового мозку здійснила компанія DHL Express Ukraine, спеціальний контейнер був доставлений вантажним літаком.

Трансплантацію 1 квітня провів завідувач відділенням трансплантації кісткового мозку та інтенсивної хіміотерапії і імунотерапії лікарні "Охматдит" Олександр Лисиця.

"Відтоді ми тримали все в секреті, чекали, коли кістковий мозок запрацює. І ось це нарешті сталося! Назарчик почувається добре, він набирає вагу", - повідомила Заславець.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вакцин від сказу в Україні достатньо, але можна очікувати зростання захворюваності - Кузін

До безоплатного зубопротезування для військовослужбовців і ветеранів можуть приєднатися ще 38 клінік

AstraZeneca вилучає з обігу вакцину проти COVID-19

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА