15:11 14.05.2020

МОЗ затвердило вимоги до ЗІЗ, сподівається на швидкий запуск виробництва ЗІЗ відповідної якості

2 хв читати
МОЗ затвердило вимоги до ЗІЗ, сподівається на швидкий запуск виробництва ЗІЗ відповідної якості

Міністерство охорони здоров'я затвердило вимоги до засобів індивідуального захисту (ЗІЗ) і сподівається на запуск виробництва ЗІЗ потрібної для медиків якості з серпня-вересня 2020 року, повідомила заступник міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова під час прес-брифінгу в Києві в четвер.

"Ми регламентували та впорядкували вимоги до засобів індивідуального захисту", - сказала вона, додавши, що в Україні необхідно сертифікувати лабораторії, адже без сертифікації виробники не можуть запропонувати ЗІЗ належної якості.

У зв'язку з цим Міністерство охорони здоров'я має намір звернутися до Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства й Національної академії наук із проханням розглянути всі варіанти та здійснити необхідну акредитацію і сертифікацію в найкоротші терміни.

"МОЗ спільно з Мінекономіки обговорили питання видачі спільних роз'яснень, що кожен власник медзакладів, кожна місцева, обласна рада, яка здійснює закупівлю ЗІЗ, мають забезпечити засобами захисту найвищого рівня за можливості не лише лікарів у палатах і лабораторіях, хворих, а й інші категорії. Власник і місцева влада повинні визначити рівень ризику: чим менший рівень ризику, тим менший рівень захисту. Це дасть можливість виробникам реалізовувати продукцію і зрушити з місця процес організації виробництва й надалі сертифікації", - додала заступник міністра.

У свою чергу торговий представник - заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Качка зазначив, що в серпні 2020 року набуде чинності новий техрегламент щодо ЗІЗ.

"Щоб виробники ЗІЗ не діяли наосліп, і була координація між постачальниками сировини, виробниками та закупівельниками. Ця продукція регламентована - є технічний регламент щодо ЗІЗ, термін дії якого закінчується в серпні, й він буде замінений на новий. Також існує багато стандартів, які ми розмістили у відкритому доступі. Ці стандарти й техрегламент передбачають велику відповідальність виробника в дотриманні стандартів. Більшість виробників упоралися з завданням - в Україні є дуже багато сертифікованої продукції", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Петиція до Кабміну із закликом не забороняти сервіс Tabletki.ua набрала 25 тис. голосів

Вакцин від сказу в Україні достатньо, але можна очікувати зростання захворюваності - Кузін

До безоплатного зубопротезування для військовослужбовців і ветеранів можуть приєднатися ще 38 клінік

Мобільні медбригади ТЧХУ за місяць надали допомогу понад 2100 жителям віддалених місць Черкаської області

AstraZeneca вилучає з обігу вакцину проти COVID-19

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА