18:08 04.10.2021

Фінансування медицини у держбюджеті-2022 має бути щонайменше 5% ВВП - "УДАР Віталія Кличка"

2 хв читати
Фінансування медицини у держбюджеті-2022 має бути щонайменше 5% ВВП - "УДАР Віталія Кличка"

Проект державного бюджету на 2022 рік потрібно скорегувати і спрямувати на медицину щонайменше 5%, як передбачено законодавством, ідеться у заяві партії "УДАР Віталія Кличка", розміщеній на сайті партії в понеділок, у Міжнародний день лікаря.

"За два роки пандемії влада так і не зрозуміла, що належний рівень фінансування медичної галузі – це питання національної безпеки країни. В результаті охорона здоров’я у нас досі лишається недофінансованою. У проекті бюджету на наступний рік видатки медичної галузі заплановано у розмірі 3,5% ВВП, а згідно із законом "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення", мають складати не менш ніж 5% ВВП. Отже, у 2022 році медична галузь мала б отримати не 193, а 268 млрд грн", - ідеться в заяві.

У партії наголошують, що недофінансування медицини ставить під загрозу здатність медичної системи адекватно реагувати на загрози, пов'язані з пандемією, і знову відкладає на невизначений термін завершення медичної реформи в частині підвищення зарплат лікарям вузької спеціалізації та медичному персоналу. Крім того, видатки на програму медичних гарантій є захищеними статтями бюджету, і тому повинні мати пріоритет під час розробки проекту бюджету й ухвалення відповідного закону, наголошують у партії "УДАР".

"Здоров’я людей – це головний капітал країни. Належне фінансування галузі – це питання збереження життя і здоров'я людей та можливість продовжити розпочаті реформи. Українці мають отримати дійсно якісну та доступну медицину, а медики – достойну винагороду та гідний соціальний захист", - ідеться в заяві політсили.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вакцин від сказу в Україні достатньо, але можна очікувати зростання захворюваності - Кузін

До безоплатного зубопротезування для військовослужбовців і ветеранів можуть приєднатися ще 38 клінік

AstraZeneca вилучає з обігу вакцину проти COVID-19

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА