12:46 23.12.2021

Бустер китайської вакцини Sinovac не захищає від штаму "омікрон" - ЗМІ

2 хв читати
Бустер китайської вакцини Sinovac не захищає від штаму "омікрон" - ЗМІ

Три дози вакцини проти COVID-19 китайської компанії Sinovac - два перших компоненти і бустер - не викликають достатньої імунної відповіді на штам коронавірусу "омікрон", передає в четвер агентство Bloomberg із посиланням на лабораторне дослідження.

Згідно з результатами дослідження Гонконзького університету та Китайського університету Гонконгу, людям, які пройшли початкову вакцинацію препаратом Sinovac, слід розглянути як бустер вакцини інших компаній. Одночасно дослідники радять отримати третю дозу вакцини Pfizer/BioNTech, оскільки вона суттєво підвищує рівень антитіл до "омікрону" у щеплених китайською вакциною.

Крім того, у результатах дослідження йдеться, що водночас дві дози вакцини Pfizer/BioNTech не ефективні в плані захисту від варіанта "омікрон", але разом із бустером цей препарат значно підвищує рівень захисту проти цього штаму.

Bloomberg зазначає, що "омікрон" поширюється приблизно у 70 разів швидше, ніж його попередник – штам "дельта". Але виникають побоювання, що у випадку, якщо поширення "омікрону" потребуватиме розгорнути кампанію з розподілу різних бустерів або повторної вакцинації препаратами, націленими конкретно на цей штам, це загальмує всі попередні зусилля боротьби з коронавірусом.

Агентство нагадує, що минулого тижня в компанії Sinovac заявляли: три дози їхньої вакцини зумовлюють вироблення антитіл у 94% випадків. Одночасно у компанії не уточнили, наскільки високий рівень антитіл викликає вакцинація препаратом.

Раніше представник Гонконзького університету Юен Квок Юнг заявив, що "люди, які отримали вакцину, або навіть ті, хто перехворів на COVID-19, можуть мати високий ризик повторного зараження".

Під час дослідження, яке проводив професор, з'ясувалося, що дві дози і вакцини Pfizer, і вакцини Sinovac лише у невеликій кількості випадків зумовлюють якийсь рівень захисту від "омікрону". При цьому тоді у Sinovac, як зазначали китайські ЗМІ, запевняли, що "бустерна" доза здатна захистити від цього штаму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

AstraZeneca вилучає з обігу вакцину проти COVID-19

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА