07:48 12.01.2023

Обвинувачене у фальсифікації ліків подружжя у суді знову попросило про відведення судді – пацієнти

2 хв читати
Обвинувачене у фальсифікації ліків подружжя у суді знову попросило про відведення судді – пацієнти

Обвинувачене у фальсифікації ліків подружжя в суді в черговий раз попросило відведення судді, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у пацієнтській спільноті організації "Жінки проти раку".

При цьому уточнюється, що під час засідання суду в Києві в середу підсудне подружжя Павло Бондаренко та Олена Громова вкотре звернулося із заявою про відведення судді, і суд його узгодив.

"Тепер чекаємо на призначення судді", - констатували представники спільноти.

Організація нагадала, що однією з постраждалих від дій фальсифікаторів є пацієнтка з раком легень, що входить до спільноти.

Потерпілими у справі проходять 13 міжнародних фармкомпаній, препарати яких були фальсифікованими. Фальсифікат кустарним способом виробляли в Україні та продавали у 18 країнах, зокрема в Туреччині, Індії, США, Росії, Білорусі.

Як повідомлялося, у 2020 році двоє громадян України зізналися в контрабанді в США підроблених ліків від онкозахворювань і гепатиту, очікують на вирок.

Керівник групи прокурорів офісу генпрокурора України Валерій Зимогляд, який веде це розслідування у справі про фальсифікацію ліків, повідомив тоді агентству "Інтерфакс-Україна", що йшлося про керівника фонду "Здорова нація" (Healthy Nation) Максима Ненадова та його співробітника Володимира Ніколаєнка. Обидва також були підозрюваними у масштабній кримінальній справі, що розслідується Головним слідчим управлінням Нацполіції під керівництвом Офісу Генерального прокурора в Україні, про фальсифікацію 24 дорогих препаратів для лікування онкологічних захворювань (зокрема кітруди), туберкульозу, гепатиту С та В, ВІЛ та інших захворювань.

Препарати випускали партіями від 1000 до 5-6 тис. упаковок. Ціна, за якою реалізовувалися ліки, сягала кількох тисяч доларів за упаковку. До злочинної групи входило ще п'ять осіб, які були затримані в Україні. Їм було обрано запобіжні заходи у вигляді затримання під вартою, але їх було випущено під заставу від 3 млн грн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мобільні медбригади ТЧХУ за місяць надали допомогу понад 2100 жителям віддалених місць Черкаської області

AstraZeneca вилучає з обігу вакцину проти COVID-19

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА