11:26 17.03.2023

Правоохоронці здійснили обшуки в рамках справи про закупівлю машин швидкої допомоги

2 хв читати
Правоохоронці здійснили обшуки в рамках справи про закупівлю машин швидкої допомоги

Співробітники Національної поліції за процесуального керівництва прокурорів здійснили низку обшуків у рамках розслідування кримінального провадження про закупівлю автомобілів швидкої допомоги, повідомляє Офіс генерального прокурора.

"За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактами зловживання службовим становищем та заволодіння коштами (ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191 КК України)", - ідеться в повідомленні відомства в телеграм-каналі в п'ятницю.

За даними слідства, протягом 2021 року між державним підприємством і переможцем публічних закупівель, зокрема й за спрощеною процедурою, було укладено договори на загальну суму 1,3 млрд грн.

Згідно з цими договорами, підрядник мав поставити 815 автомобілів швидкої допомоги в чітко визначені терміни - 15 і 28 грудня 2021 року.

За основними договорами, як уточнюють у прокуратурі, замовник одразу здійснив на рахунки підрядника 100%-ву передоплату. У договорах також чітко зазначалося про відповідальність у разі порушення термінів постачання - накладення штрафних санкцій і пені.

"Уклавши неодноразово відповідні додаткові угоди, замовник офіційно пролонгував поставки. Таким чином постачальнику вдавалося уникнути будь-яких санкцій, а замовнику їх не застосовувати. Станом на січень 2023 року виконано поставки в повному обсязі лише за чотирма угодами - це 97 авто на суму 211,7 млн грн, за сімома - пролонговано до квітня 2023 року, ще сім договорів розірвано", - зазначено в повідомленні.

У рамках кримінального провадження для отримання матеріалів та речей, що можуть мати значення для слідства, правоохоронці здійснили санкціоновані обшуки за місцем проживання керівника та власника товариства-постачальника та в офісних приміщеннях, зокрема замовника.

Слідчі та процесуальні дії здійснювали прокурори спільно зі слідчими ГУ Нацполіції в Києві разом з оперативними співробітниками Нацполіції.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вакцин від сказу в Україні достатньо, але можна очікувати зростання захворюваності - Кузін

До безоплатного зубопротезування для військовослужбовців і ветеранів можуть приєднатися ще 38 клінік

Мобільні медбригади ТЧХУ за місяць надали допомогу понад 2100 жителям віддалених місць Черкаської області

AstraZeneca вилучає з обігу вакцину проти COVID-19

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА