16:04 06.12.2012

Опозиція невдоволена розсадженням в залі Верховної Ради

2 хв читати
Опозиція невдоволена розсадженням в залі Верховної Ради

Опозиційні парламентські партії невдоволені запропонованими їм місцями в залі парламенту.

"Батьківщина" не погоджувала цього розсадження. Я вважаю, що воно дискримінаційне, неправильне. Його проводили без нас", - сказав депутат фракції "БЮТ-Батьківщина" Микола Мартиненко на засіданні підготовчої депутатської групи в четвер.

Позицію М.Мартиненка підтвердив представник ВО "Свобода" Руслан Кошулинський. Він зазначив, що представник фракції "БЮТ-Батьківщина" висловив консолідовану позицію об'єднаної опозиції.

У свою чергу представник партії "УДАР" Валерій Карпунцов наголосив, що не йдеться про конкретні місця, де розміщуватиметься фракція партії "УДАР". "Загальне розсадження є несправедливим", - сказав він.

У свою чергу голова парламентської підготовчої групи Володимир Литвин запропонував опозиціонерам внести свої пропозиції щодо розсадження депутатів у залі, щоб у понеділок до 10.00 на чергове засідання підготовчої групи сформувати план розсадження з урахуванням їхніх пропозицій.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", опозиція погодилася з пропозицією й до 13.00 п'ятниці передасть свої пропозиції щодо розсадження в залі засідань до апарату Верховної Ради. У п'ятницю о 16.00 буде проведено засідання підгрупи з розміщення народних депутатів у залі засідань, на якому буде ухвалено консолідоване рішення.

В.Литвин нагадав, що в 10 грудня на 15.00 заплановано проведення загальних зборів новообраних депутатів, і до цього часу апарат Верховної Ради має встигнути підготувати сесійну залу та встановити таблички з прізвищами кожного нардепа на їхніх робочих місцях.

Також на засіданні було обрано заступника керівника підготовчої групи та секретаря. Ними стали представник фракції "БЮТ-Батьківщина" Борис Тарасюк та представник партії "УДАР" Валерій Карпунцов відповідно.

Також опозиціонери попросили оголосити перерву до другої половини дня п'ятниці, пояснивши це необхідністю вивчити пропозиції щодо розсадження та розселення нардепів, розподілу парламентських комітетів і підготовки першого засідання нового парламенту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА