11:26 14.12.2012

Баррозу обіцяв, що обміну свободи Ю.Тимошенко на угоду про асоціацію не буде, стверджує Немиря

2 хв читати
Баррозу обіцяв, що обміну свободи Ю.Тимошенко на угоду про асоціацію не буде, стверджує Немиря

Президент Європейської Комісії Жозе Мануель Баррозу обіцяв дочці екс-прем'єра Юлії Тимошенко Євгенії наполягати на звільненні її матері "до кінця", повідомив заступник голови партії "Батьківщина" Григорій Немиря.

В інтерв'ю українським журналістам у Брюсселі в четвер після закінчення саміту Європейської народної партії, у рамках якого відбулася зазначена зустріч, Г.Немиря сказав: "Під час спілкування з Баррозу ми почули дуже особистісний аспект. Він як президент Європейської Комісії дуже тісно співпрацював з Ю.Тимошенко як прем'єр-міністром уряду, що взяв на себе відповідальність і зробив вирішальний внесок у вирішення газової кризи 2009 року. Він це ще раз висловив свою вдячність Тимошенко й сказав, що обстоюватиме її свободу до кінця. Обміну свободи Ю.Тимошенко на формальності, пов'язані з угодою про асоціацію, не буде".

Як повідомила журналістам сама Є.Тимошенко, окрім цієї зустрічі у неї також відбулися зустрічі з прем'єрами Словенії, Болгарії, Фінляндії, президентом Європейської народної партії Вілфредом Мартенсом. Українські візаві, за словами дочки Ю.Тимошенко, подякували їм за декларацію ЄНП, обговорили резолюцію Європейського парламенту, яка містить положення звільнити політв'язнів. "Нині м'яч на стороні українського уряду. Зазначені документи, а також висновки Ради ЄС з умовами підписання угоди про асоціацію створюють платформу для офіційного Києва та президента діяти у рамках цих умов, у рамках цих резолюцій", - вважає дочка екс-прем'єра.

Крім того, Є.Тимошенко ще раз підтвердила своїм європейським співрозмовникам, що "мамина позиція не змінилася". "Угоду про асоціацію має бути підписано, і її буде підписано. Тільки питання - "коли", і це "коли" європейська сторона зазначила у висунених умовах", - сказала вона.

За словами Г.Немирі, під час саміту ЄНП він вступив із доповіддю щодо ситуації в Україні після парламентських виборів, передав оцінку опозиції та Ю.Тимошенко щодо висновків Ради ЄС, резолюції ЄП, розгорнутої позиції міністрів закордонних справ країн, де ЄНП перебуває при владі. "Узагальнюючи всі три документи, у позиції ЄНП містяться більш детально сформульовані умови, очікування, орієнтири та міститься прив'язка до часу - згадується осінь 2013 року. До того часу має бути продемонстровано не чергові заяви, а конкретні результати за всіма трьома пунктами. Оцінка цих результатів здійснюватиметься як у рамках підготовки саміту Україна-ЄС, так і у рамках інших механізмів співпраці", - розповів Г.Немиря.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА