10:35 18.12.2012

У засіданні суду у справі "ЄЕСУ" оголошено перерву до 18 січня

2 хв читати
У засіданні суду у справі "ЄЕСУ" оголошено перерву до 18 січня

У судовому засідання у справі проти екс-прем'єра України Юлії Тимошенко про зловживання корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) оголошено перерву до 18 січня 2013 року.

"У судовому засіданні оголошується перерва до 18 січня 16.00", - йдеться в постанові, яку ухвалив суддя Костянтин Садовський.

Під час обговорення питання, чи можливий розгляд справи за відсутності Ю.Тимошенко, представник держобвинувачення заявив, що у зв'язку з неявкою підсудної до суду розгляд справи за її відсутності є неможливим.

У свою чергу захисник Ю.Тимошенко Сергій Власенко заявив, що йдеться не про неявку, а про недоправлення екс-прем'єра до суду.

"На жаль, вона невільна людина, яка може бути або не бути" - зазначив він.

Він підтримав клопотання Ю.Тимошенко про закриття кримінальної справи у зв'язку з відсутністю складу злочину і двічі процитував постанову Верховного Суду від 11 листопада 2005 року про обґрунтованість закриття справи "ЄЕСУ" у зв'язку з відсутністю складу злочину.

Аналогічну позицію озвучив інший захисник Олександр Плахотнюк.

Ще двох захисників Ю.Тимошенко - Андрія Кожем'якіна та Євгенії Тимошенко - в суді не було.

Суддя К.Садовський у своїй постанові відзначив неможливість розгляду справи за відсутності підсудної, а також повідомив, що клопотання розглядатимуть на відповідній стадії судового процесу за участю Ю.Тимошенко.

У постанові суду також зазначається, що клопотання прокурорів, яке вже розглядалося, стосувалося можливості забезпечення участі підсудної в судовому процесі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА