14:59 16.01.2013

Яценюк відмовився від щомісячної премії голови фракції, а Герман - від усіх депутатських пільг

2 хв читати

Голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк та народний депутат України Ганна Герман (фракція Партії регіонів) відмовилися від низки депутатських пільг.

Так, А.Яценюк відмовився від щомісячної премії розміром 88% із 12 грудня 2012 року, яку йому як голові фракції було призначено згідно з розпорядженням спікера Верховної Ради Володимира Рибака від 14 січня.

Депутат звернувся до голови Верховної Ради з листом, в якому вимагає в найкоротші терміни визнати таким, що втратило чинність, це розпорядження і дати доручення відповідному структурному підрозділу апарату парламенту не нараховувати вищезгаданої премії у зв'язку з його відмовою від неї, повідомляє прес-служба партії "Фронт змін".

Ініціативу А.Яценюка підтримала депутат-регіонал Г.Герман. Вона також подала письмову заяву на ім'я голови Верховної Ради про відмову від усіх пільг.

Як повідомляє прес-служба Г.Герман, до переліку цих пільг входить виплата матеріальної допомоги на оздоровлення у розмірі подвійної місячної зарплати, безкоштовні путівки, компенсація витрат на створення належних житлових умов.

"Г.Герман сьогодні подала таку заяву голові Верховної Ради України В.Рибаку, пояснюючи свій вчинок тим, що в час, коли основній масі людей живеться дуже важко, користуватися депутатськими пільгами вона не може", - йдеться в повідомленні прес-служби.

У свою чергу перший заступник голови комітету з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради Андрій Пишний (фракція "Батьківщина") має намір внести до парламенту зміни до законів "Про статус народного депутата України" та державний бюджет на 2013 рік. Він пропонує скасувати, зокрема, виплату народним депутатам матеріальної допомоги на оздоровлення у розмірі подвійної місячної заробітної плати, забезпечення безкоштовними путівками для лікування та санаторно-курортного лікування, а також одноразову грошову компенсацію витрат для створення належних житлових умов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА