14:48 20.02.2013

Заяву про підтримку Угоди про асоціацію Україна-ЄС комітет ВР не зміг підтримати через позицію регіоналів - Немиря

1 хв читати
Заяву про підтримку Угоди про асоціацію Україна-ЄС комітет ВР не зміг підтримати через позицію регіоналів - Немиря

Комітет Верховної Ради з питань євроінтеграції не зміг ухвалити рішення за заявою парламенту про підтримку Угоди про асоціацію між Україною та ЄС через позицію представників фракції Партії регіонів, заявляє керівник комітету, депутат фракції "Батьківщина" Григорій Немиря.

"Рішення комітету не ухвалено, тому що представники Партії регіонів, оголосивши, що це остання позиція фракції, відійшли від узгодженого тексту спільної заяви", - заявив Г.Немиря на брифінгу в середу в Києві.

"Чому і як це сталося, важко пояснити. Очевидно, колегам із фракції Партії регіонів треба дати більше часу для проведення додаткових внутрішніх консультацій", - сказав він.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, Г.Немиря розповів, що представники фракції Партії регіонів вважають, що в тексті заяви не треба згадувати резолюцію Європарламенту, зокрема від 13 грудня. На його думку, в тексті заяви необхідно згадати цю резолюцію, оскільки саме Європарламент має ратифікувати Угоду про асоціацію, як і Верховна Рада, як і парламенти країн ЄС.

Г.Немиря нагадав, що текст заяви був узгоджений з керівниками парламенту і фракцій. Він повідомив, що на 14,00 середи заплановано чергове засідання профільного комітету, на якому буде розглянуто це питання.

"Я запросив на засідання керівників делегації ЄС, і посла ЄС в Україні Яна Томбінського", - повідомив Г.Немиря.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА