16:46 21.03.2013

Половина українців не знає, кого обрано до ВР в їхньому окрузі - опитування

2 хв читати

Як свідчать результати опитування, 51% респондентів досі не знає, хто є народним депутатом від їхнього округу.

Згідно з результатами соціологічного дослідження, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" ім. Левка Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології, 60% опитаних не знають, до якої фракції входить депутат від їхнього округу, а 82% - в якому комітеті він працює.

Також понад 80% українців не знають, як зв'язатися зі своїм депутатом, при цьому 19% мають цю інформацію, а 1% уже зв'язувався, переважно через приймальню депутата.

Крім того, 22% респондентів знають, де розміщується приймальня депутата в їхньому окрузі, і лише 19% поінформовані, скільки отримує депутат від їхнього округу щомісяця за виконання своїх обов'язків.

За результатами соціологічного опитування, більшість українців (90%) упевнена, що депутат має бути доступний для виборців за допомогою оприлюднення всіх адрес своїх приймалень, а також номерів телефонів помічників і робочих контактів, щоб до нього мали постійний доступ.

Водночас 87% опитаних вважають, що депутат має приймати громадян особисто, а на думку 80% українців, депутат має публікувати свою біографію.

Соціологічне дослідження засвідчило, що близько 80% населення переконано, що депутат має щомісяця звітувати перед виборцями про свою роботу, а також про використання коштів, які виділяються йому на депутатську діяльність.

Загальнонаціональне опитування було проведено проведеним фондом "Демократичні ініціативи" ім. Левка Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології з 5 по 13 березня 2013 року. Опитування здійснювалось у 109 населених пунктах в усіх областях України та Криму. Методом інтерв'ю опитано 2037 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА