14:12 03.04.2013

Губернатор Добкін: користі від сьогоднішньої Ради немає, і немає нічого дивного в ініціативі референдуму щодо реформи парламенту

2 хв читати
Губернатор Добкін: користі від сьогоднішньої Ради немає, і немає нічого дивного в ініціативі референдуму щодо реформи парламенту

Нинішня Верховна Рада демонструє недержавну політику, користі від неї немає, вважає голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

"Я сьогодні як політик, як громадянин України, спостерігаючи за тим, що відбувається у Верховній Раді, я не бачу можливостей для її подальшого функціонування. Тобто як конституційно законодавчий орган вона де-юре існуватиме, але де-факто користі від цього не буде нікому, окрім депутатів, які користуються недоторканністю, отримують заробітну плату, мають хороший майданчик для піару ... Тому тут однозначно очікувати завершення каденції цієї Верховної Ради, щоб обрати нових депутатів у нас немає ні часу, ні можливості", - сказав він на прес-конференції в середу в Києві, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" про створення в Харкові ініціативної групи з організації всеукраїнського референдуму із реформи парламенту.

Губернатор зазначив, що дізнався про таку ініціативу із засобів масової інформації. Водночас він вважає, що будь-яка народна ініціатива має право на життя.

М.Добкін, однак, не прогнозує перспективи можливої реалізації ініціативи.

"Чи реалізується ця ініціатива, не можу сказати. Люди скажуть. Якщо це є близьким для людей, вони це підтримають, не лише в Харкові. Якщо люди цього не хочуть, то цього ніхто не зможе зробити ні за вказівкою, ні під тиском ... Давайте почекаємо. Думаю, що ВР робить все можливе для того, щоб люди не лише в Харкові, а й в інших регіонах привселюдно заявляли свою незгоду з такою недержавної політикою, яку сьогодні демонструють ті, хто сьогодні не дають працювати вищому законодавчому органу", - наголосив він.

Як повідомлялося, громадська організація "Єдина соціальна мережа" у Харкові створила ініціативну групу з проведення Всеукраїнського референдуму щодо реформи парламенту.

Ініціатори пропонують для обговорення чотири питання - про розпуск Верховної Ради, про створення двопалатного парламенту, про обрання депутатів за мажоритарною системою і про позбавлення депутатів недоторканності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА