12:08 06.06.2013

Інфляція в Україні у травні становила 0,1% - Держстат

2 хв читати

Споживчі ціни в Україні у травні 2013 року зросли на 0,1% після двох місяців стабільності, а загалом від початку року вони підвищилися на 0,2%, повідомила Державна служба статистики в четвер.

Згідно з її даними, в річному виразі - проти аналогічного місяця 2012 року - дефляція за підсумками травня зменшилася до 0,4% з 0,8% за підсумками квітня.

Як повідомляє Держстат, у травні порівняно з квітнем поточного року зросли ціни на цукор, фрукти та овочі (на 4-1,5%), а також свинину, м'ясо птиці, макаронні вироби, рис, кисломолочну продукцію, безалкогольні напої, рибу та рибну продукцію (на 0,9-0,2%).

Подорожчання алкогольних напоїв, тютюнових виробів на 0,6% зумовлене, передусім, підвищенням цін на тютюнові вироби на 0,9%.

Водночас у травні порівняно з квітнем 2013 року на 16,8% подешевшали яйця, на 2,6-0,1% знизилися ціни на сало, молоко, сметану, продукти переробки зернових, сири, яловичину, соняшникову олію.

Ціни (тарифи) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види пального минулого місяця знизилися на 0,1% за рахунок зменшення плати за гарячу воду, опалювання на 0,5%.

Зростання цін у сфері охорони здоров'я на 0,2% пов'язане переважно з сезонним подорожчанням санаторно-курортних послуг на 1,6%. Крім того, на 0,3% зросли ціни на фармацевтичну продукцію.

Минулого місяця плата за перевезення пасажирським залізничним транспортом знизилася на 1,4%, пальне та оливи подешевшали на 0,8%. Водночас зросла вартість перевезень авіаційним і автодорожнім транспортом (на 1,3% і 0,8% відповідно).

Як повідомлялося, дефляція в Україні у 2012 році становила 0,2% після уповільнення інфляції до 4,6% у 2011 році з 9,1% у 2010 році. Уряд прогнозує прискорення інфляції у 2013 році до 4,8-6,1%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА