16:16 06.06.2013

Депутати Кутовий і Купчак заявляють про вихід із фракції "Батьківщина"

2 хв читати
Депутати Кутовий і Купчак заявляють про вихід із фракції "Батьківщина"

Народні депутати фракції "Батьківщина" В'ячеслав Кутовий і Володимир Купчак заявили про вихід із фракції.

Відповідну заяву депутати зробили на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер.

При цьому В.Купчак, пояснюючи свій вихід, зазначив, що фракція "Батьківщина" зрадила екс-прем'єра Юлію Тимошенко, яка просила припинити акцію "Вставай, Україно!".

Крім того, парламентар заявив, що після голосування за закон про санаційний банк, проти якого голосувала фракція "Батьківщина", він отримав погрози на свою адресу з боку лідера фракції Арсенія Яценюка, зокрема погрози фізичної розправи.

"У мене учора стався конфлікт безпосередньо з Арсенієм Петровичем, де я почув конкретні погрози, зокрема і фізичної розправи, що я в його особі отримую особистого ворога на все життя, про що мені було сказано", - заявив він.

В.Купчак і В.Кутовий закликали інших депутатів фракції "Батьківщина", невдоволених керівництвом, наслідувати їхній приклад. При цьому В.Купчак заявив, що у фракції налічується близько 30 таких невдоволених депутатів, і не виключив, що найближчим часом вони також залишать лави фракції.

Відкриваючи вечірнє засідання Верховної Ради України, спікер Володимир Рибак заявив, що до парламенту надійшли заяви В.Купчака та В.Кутового про вихід із фракції "Батьківщина".

"Ось до чого призводить ваше блокування", - додав він.

Раніше В.Рибак повідомив про бажання деяких депутатів опозиції вийти з фракцій. "Коли я по залу ходив, підходили декілька депутатів - з опозиції... і говорили, ось заява, ми хочемо вийти з фракції опозиції", - заявив він. "Не запитуйте мене, хто це. Прийде час, вони самі скажуть. Це не до мене, це до керівників фракцій. Мені це не треба", – додав спікер.

В.Купчак, безпартійний, обраний народним депутатом у 84-му окрузі (Івано-Франківська область), був висунений ВО "Батьківщина", на момент обрання був тимчасово безробітним.

В.Кутовий, безпартійний, обраний народним депутатом у 95-му окрузі (Київська область), був висунений ВО "Батьківщина", до обрання до парламенту обіймав посаду голови ТОВ "Газовик", проживає у Вишневому (Києво-Святошинський район Київської області).

Як повідомлялося, на засіданні у вівторок депутати не проголосували за ухвалення в цілому закону про особливості діяльності санаційного банку, який раніше було взято за основу на виїзному засіданні парламенту 4 квітня, і відмовилися відправити його на повторне друге читання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА