11:50 17.06.2013

Україна розраховує на диверсифікацію джерел постачання газу і появу нових постачальників - розпорядження

2 хв читати

Кабінет Міністрів України розраховує на диверсифікацію джерел постачання природного газу до країни та появу нових постачальників.

Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів № 411-р від 5 червня 2013 року, документ про затвердження прогнозного балансу надходження та розподілу природного газу на 2013 рік розширено абзацом, в якому рекомендовано Міністерству енергетики та вугільної промисловості вжити заходів щодо диверсифікації джерел постачання природного газу.

"Міністерству енергетики та вугільної промисловості вжити заходів щодо диверсифікації джерел постачання природного газу з країн Євросоюзу (Польща, Румунія, Словаччина, Угорщина) у межах обсягу надходження імпортованого газу, передбаченого пунктом 2 розділу I додатка до цього розпорядження (про затвердження балансу газу на 2013 рік - ІФ)", - йдеться в документі.

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький повідомив, що міністерство розраховує на появу нових постачальників газу з території Росії. "З території РФ будуть і інші (окрім "Газпрому"- ІФ) постачальники. Це, зокрема, Ostchem - він вже врахований у балансі, але, думаю, що з'являться й інші", - сказав міністр.

У прес-службі "Східно-європейської паливно-енергетичної компанії" (СЕПЕК), яка з березня поточного року імпортує до України газ із країн Європи, агентству "Інтерфакс-Україна" підтвердили факт проведення переговорів із різними постачальниками природного газу, зокрема російськими.

Як повідомлялося, затверджений урядом прогнозний баланс надходження і розподілу природного газу на 2013 рік передбачає імпорт Україною в 2013 році 27,3 млрд куб. м природного газу. Надходження газу в поточному році від ВАТ "Газпром" (РФ) очікуються в обсязі 18 млрд куб. м, від Ostchem (Кіпр) бізнесмена Дмитра Фірташа - 8 млрд куб. м, від RWE Supply&Trading GmbH (Німеччина) - 1,3 млрд куб. м.

Україна в особі НАК "Нафтогаз України" і OstChem Holding Limited у 2012 році імпортувала 32 млрд 926,965 млн кубометрів природного газу з РФ і Німеччини на $14 млрд 25,134 млн.

У 2013 році імпорт газу в країну з боку РФ і Європи здійснюють "Нафтогаз України", OstChem, "Східно-європейська паливно-енергетична компанія" (ВЕТЕК) і "Метінвест".

Україна в 2012 році спожила 54,8 млрд куб. м природного газу, в 2011 році - 59,3 млрд куб. м, у 2010 році - 57,7 млрд куб. м, у 2009 році - 51,9 млрд куб. м, у 2008 році - 66,3 млрд куб. м, у 2007 році - 69,9 млрд куб. м, у 2006 році - 73,9 млрд куб. м, у 2005 році - 76,4 млрд куб. м.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА