11:36 18.07.2013

Тимчасовому повіреному РФ в Україні вручено ноту щодо інциденту в Азовському морі з жертвами серед українців - МЗС

2 хв читати

Міністерство закордонних справ України вручило ноту тимчасовому повіреному РФ в Україні Андрію Воробйову щодо інциденту в територіальних водах РФ в Азовському морі, внаслідок якого загинули двоє українців.

Як повідомляє департамент інформаційної політики МЗС України, для цього А.Воробйова (посол РФ в Україні Михайло Зурабов перебуває у відпустці) викликали у відомство в четвер.

"Під час зустрічі в. о. глави МЗС України Руслан Демченко висловив глибоке занепокоєння української сторони у зв'язку з діями російських прикордонників і непропорційністю застосованих ними заходів, що призвели до трагічних наслідків, і вручив представникові російського посольства ноту", - йдеться в повідомленні.

"Українська сторона вимагає проведення всебічного та об’єктивного розслідування цього інциденту за участю українських і російських компетентних органів, а також вжиття заходів з метою недопущення повторення таких випадків у майбутньому", - наголошується в повідомленні.

У відповідь А.Воробйов висловив співчуття у зв'язку з інцидентом і запевнив у тому, що всіх необхідних заходів з метою належного розслідування інциденту буде вжито.

"Російська сторона також запевнила, що надасть всебічне сприяння лікуванню постраждалих, пошуку зниклих безвісти, а також репатріації тіл загиблих українських громадян", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, 17 липня близько 18.00 в Азовському морі в районі російського селища Воронцовка сталося зіткнення українського баркаса та катера берегової охорони прикордонної служби Росії. Рибальське судно перекинулося, внаслідок чого загинули два українці, ще двоє зникли безвісти, одного вдалося врятувати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА