11:10 23.07.2013

У "Батьківщині" вважають незаконним затримання ініціатора врадіївського маршу

2 хв читати

Партія "Батьківщина" вимагає від генерального прокурора Віктора Пшонки не допустити незаконного обмеження свободи ініціатора врадіївського маршу Василя Любарця.

Крім того, в партії вимагають перевірити дії судді Шевченківського районного суду міста Києва Анзора Саадулаєва, який прийняв відповідні рішення, та інших правоохоронців і, в разі виявлення порушень ними закону, притягнути їх до відповідальності.

У своєму депутатському зверненні секретар парламентського комітету з питань верховенства права та правосуддя Павло Петренко зазначає, що В.Пшонка має особисто втрутитися в ситуацію, "коли громадян України нахабно позбавляють їхнього конституційного права на свободу та особисту недоторканність, на свободу мирних зібрань, і до цього процесу безпосередньо причетні судді та працівники правоохоронних органів".

"Не викликає жодного сумніву, що складення протоколу стосовно Василя Любарця та його подальший арешт є протизаконними та свідчать про його переслідування виключно з надуманих мотивів", - наголошують у "Батьківщині".

Як повідомлялося, рішенням Шевченківського райсуду Києва В.Любарця було засуджено до 10 діб адміністративного арешту за проведення акції на майдані Незалежності всупереч рішенню Окружного адмінсуду Києва. Рішення оголосив суддя А.Саадулаєв. У відповідь В.Любарець оголосив голодування.

Кількома годинами раніше суддя Шевченківського райсуду Наталія Волокітіна за тим самим обвинуваченням виправдала В.Любарця, не знайшовши в його діях складу правопорушення.

Як розповів адвокат В.Любарця, рішенням Окружного адміністративного суду Києва було встановлено обмеження проведення заходів з 20 по 31 липня на майдані Незалежності та прилеглої до нього території, однак заборонні рішення суду мають стосуватися конкретних відповідачів, а не невизначеного переліку суб'єктів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА