14:03 29.07.2013

Україна, як і раніше, потребує поліпшення системи надання притулку - УВКБ ООН

2 хв читати

Управління Верховного комісара ООН (УВКБ ООН) у справах біженців зазначає, що Україна потребує поліпшення системи надання статусу біженця.

"Система надання притулку в Україні, як і раніше, потребує фундаментального покращення. Вона потребує більшого захисту від примусового повернення, підвищення рівня справедливості та ефективності процесу слухань", - сказано в повідомленні на сайті УВКБ ООН із посиланням на звіт щодо оцінки системи надання притулку в Україні.

Виходячи з цих проблем, Верховний комісар ООН у справах біженців радить іншим державам наразі не повертати осіб, які шукають притулку, в Україну.

Згідно зі звітом, Україна, як і раніше, має підвищити захист осіб, що шукають притулку, від висилання до тих країн, з яких вони втекли. "Існує також необхідність створення умов для прозорого та справедливого розгляду клопотань про надання притулку, включаючи, наприклад, зміцнення незалежності осіб, які приймають рішення", - сказано в повідомленні.

Згідно з інформацією, УВКБ, як і раніше, готове працювати з українським урядом із метою допомогти реалізації рекомендацій, що містяться у звіті. "Ми вже підготували проект поправок до нормативних актів стосовно сфери медичного обслуговування та зайнятості осіб, що шукають притулку", - повідомляє УВКБ ООН та зазначає, що пропозиції спрямовані на приведення українського законодавства до європейських стандартів.

Як повідомлялося, раніше в УВКБ ООН уже заявляли, що Україна не є безпечною країною для біженців, і наголошували, що Києву необхідно доопрацювати законодавство в цій сфері, а також поліпшити забезпечення захисту та соціалізації біженців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лідери G7 досягли політичної угоди щодо використання доходів від заморожених активів РФ

Зеленський закликав країни G7 підтримати імплементацію пунктів української Формули миру

Зеленський на саміті G7 закликав підтримати план використання російських активів

Італія висловила готовність в організації саміту щодо відновлення України у 2025 році

Солідарність Німеччини з Україною все ще сильна - міністерка розвитку про демарш AfD і BSW у бундестазі

Кличко обговорив питання децентралізації на Міжнародній конференції з відновлення України

Глава МЗС Великої Британії закликає використовувати російські активи на користь України та обрізати постачання російського газу в Європі

Єрмак у Берліні обговорив з ексдержсекретарем США перспективи для інновацій та інвестицій в Україні

Зеленський про старт переговорів щодо вступу України до ЄС уже в червні: Це буде виконанням обіцянок, які дала нам Європа

ЄС має розпочати переговори про вступ України ще до кінця червня - президентка Єврокомісії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА