14:30 27.09.2013

Янукович схвалив "євроінтеграційний" закон, що закріплює комфортніші умови для ув'язнених

2 хв читати

Президент України Віктор Янукович підписав закон "Про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу України щодо порядку та умов відбування покарання", повідомляє в п'ятницю прес-служба глави держави.

Верховна Рада ухвалила закон, що створює комфортніші умови для ув'язнених, 5 вересня. Цей закон - один з "євроінтеграційних" законів, які необхідно ухвалити перед підписанням угоди про асоціацію з Європейським Союзом, він перший з цього пакета, ухвалений українським парламентом.

Закон передбачає, зокрема, можливість засудженим, яких тримають у дільницях соціальної реабілітації, носити цивільний одяг, користуватися мобільними телефонами та аксесуарами до них.

Згідно із законом також передбачається можливість подачі Кримінально-виконавчою інспекцією до суду матеріалів на засудженого до покарання у вигляді виправних робіт щодо заміни невідбутої частини покарання штрафом. Також врегульовується порядок надання засудженим до обмеження волі тривалих побачень, зокрема, передбачається право засуджених на позачергове тривале побачення для реєстрації шлюбу.

Крім того, закон передбачає можливість переведення засуджених до довічного ув’язнення, які відбули 20 років покарання в приміщеннях камерного типу, до звичайних житлових приміщень колонії максимального рівня безпеки та тримання їх серед інших засуджених.

Закон також встановлює, що засудженим, яких тримають у виправних колоніях мінімального рівня безпеки з полегшеними умовами тримання, в дільницях соціальної реабілітації виправних колоній мінімального рівня безпеки із загальними умовами тримання, у виправних колоніях середнього рівня безпеки та у виховних колоніях, може бути дозволено короткочасні виїзди за межі колонії на територію України на термін не більше ніж сім діб, не включаючи часу, необхідного для проїзду в обидва кінці (не більше трьох діб), у зв'язку з винятковими особистими обставинами.

Крім того, засудженим, на яких накладено дисциплінарне покарання у вигляді поміщення в дисциплінарний ізолятор або переведення до приміщення карцерного типу, згідно з цим законом, можливість телефонної розмови може бути надана лише з дозволу начальника колонії як виняток із метою виховного впливу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА