10:51 15.10.2013

Рудьковський має намір залишити фракцію Партії регіонів

2 хв читати

Народний депутат Микола Рудьковський, обраний 12 жовтня головою Соціалістичної партії України (СПУ), має намір вийти з парламентської фракції Партії регіонів, пише "Коммерсантъ.ua" у вівторок уранці.

"На з'їзді він офіційно заявив, що вийде з Партії регіонів і сприятиме тому, щоб створити фракцію соціалістів у Верховній Раді. Очевидно, саме ця заява позначилася на результатах голосування. Крім того, ми домовилися, що він лобіюватиме ухвалення тих законів, які ми не змогли ухвалити в минулих скликаннях", - розповіла виданню екс-голова Фонду державного майна, член СПУ Валентина Семенюк-Самсоненко.

Вона також зазначила, що М.Рудьковський, який володіє 25% акцій компанії "Нафтогазвидобування", пообіцяв "фінансово підтримувати партію".

Лідер СПУ Петро Устенко підтримав вихід нового голови партії з парламентської більшості та заявив, що "це цілком логічний крок, оскільки Соцпартія завжди була в опозиції до влади".

У Партії регіонів заявили виданню, що для них "це не було сюрпризом". "Якщо тепер він (М.Рудьковський - ІФ) захоче вийти з фракції, нехай виходить. Те, що соціалісти обрали його своїм лідером, не робить обов'язковим його вихід із фракції... В парламенті немає фракції соціалістів, але ми готові співпрацювати з усіма політичними силами, якщо вони не несуть расизму, антисемітизму та неонацизму. Ми готові співпрацювати з партіями, готовими підставити плечі під програму розвитку президента та привести Україну до Європи", - заявив "Коммерсанту. ua" перший заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов.

Як повідомляється на сайті СПУ, 12 жовтня в Києві відбувся 19-й з'їзд партії, на якому було переобрано її керівництво: лідером став Петро Устенко, а головою – народний депутат М.Рудьковський. Участь у з'їзді взяли 210 делегатів. "Наявність двох керівників у партії передбачають ухвалені на з'їзді нові статут СПУ і програма СПУ, проекти яких члени партії обговорювали впродовж кількох місяців", - зазначається в повідомленні.

До з'їзду головою СПУ був П.Устенко.

Як повідомлялося, делегати 17-го з'їзду СПУ в 2011 році не змогли обрати нового голову партії, оскільки ніхто з кандидатів не набрав 50%+1 від загальної кількості зареєстрованих делегатів. Тоді екс-міністр транспорту М.Рудьковський набрав 162 голоси, а почесний голова партії Олександр Мороз - 166. Згодом О.Мороза все-таки обрали головою СПУ, а М.Рудьковського через кілька місяців виключили зі складу політради партії.

На виборах у 2012 році М.Рудьковський переміг у мажоритарному окрузі як самовисуванець, після чого ввійшов до складу фракції Партії регіонів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА