14:38 16.10.2013

У "Батьківщині" вітають ідею створення єдиного координаційного центру із захисту результатів виборів у 5 округах

3 хв читати

Голова політради партії "Батьківщина" Арсеній Яценюк вважає, що створення єдиного координаційного центру із захисту результатів виборів у п’яти округах буде ефективним, і заявляє, що лідери їхньої партії агітуватимуть в окрузі кандидата в депутати Віктора Романюка, що перебуває в Італії.

"Мені приємно, що Віталій Кличко направив свою пропозицію про створення спільного координаційного центру. Я переконаний, що це не дозволить владі сфальсифікувати вибори", - сказав А.Яценюк на брифінгу в середу.

При цьому він зазначив, що хотів би окремо звернутися до президента України Віктора Януковича з вимогою, щоб він та уряд забезпечили проведення чесних і відкритих виборів.

А.Яценюк також наголосив, що опозиція пропонує зарубіжним місіям спостерігачів прибути в Україну для спостереження за проведенням перевиборів у п'яти округах.

Він наголосив, що вся відповідальність за чесність і прозорість виборів лежить персонально на В.Януковичі та уряді.

"Єдність опозиційних сил дає нам можливість бути впевненими в тому, що результати минулих виборів, коли перемогли наші кандидати в депутати, буде доведено і на нинішніх виборах", - наголосив А.Яценюк.

При цьому він також висловив упевненість у тому, що боротьба на цих виборах буде "непроста".

За його словами, провладні депутати вкинули величезний ресурс на ці вибори, крім того, під час них застосовуватиметься нова виборча технологія, яка суттєво відрізнятиметься від минулих виборів, - участь у виборах так званих незалежних кандидатів, які потім приєднаються в голосуванні за Партію регіонів.

"Тому кожен, хто виступає проти єдиного кандидата від опозиції, якого підтримали три опозиційні партії, працює на Партію регіонів. Інших кандидатів від опозиції в цих округах немає", - сказав А.Яценюк.

У свою чергу перший заступник лідера партії "Батьківщина" Олександр Турчинов наголосив, що питання висунення кандидатів у депутати парламентарі обговорили з лідером партії Юлією Тимошенко, і вона підтримала всіх чотирьох кандидатів від "Батьківщини".

При цьому, відповідаючи на запитання про те, яким чином братиме участь у виборчій кампанії В.Романюк, який перебуває за кордоном, А.Яценюк зазначив, що стосовно В.Романюка порушено кримінальну справу, його, фактично, примусово відправили до Італії.

"Незважаючи на те, що він не може провадити виборчу кампанію, ми втрьох підписали заяву про те, що висуваємо саме цих кандидатів у депутати, і цю заяву ми сьогодні реалізуємо. Наше спільне завдання продемонструвати послідовність і зробити все для того, щоб В.Романюк виграв вибори і повернувся в Україну як людина, яку було обрано законно ще рік тому і стосовно якої незаконно було порушено кримінальну справу", - сказав А.Яценюк.

"Для того щоб здобути цю перемогу, нам треба буде їздити в округах, зокрема і лідерам політичних сил", - сказав він, зауваживши, що сподівається на те, що лідери ВО "Свобода" і партії "УДАР" також допомагатимуть партії "Батьківщина" та її кандидатам здобути перемогу на виборах.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чому з'їзд партії "Батьківщина" відбувався в закритому режимі, і А.Яценюк, і О.Турчинов послалися на те, що зал для проведення нарад невеликий і не зміг би вмістити одночасно і журналістів, і делегатів з'їзду.

При цьому А.Яценюк наголосив, що все засідання з'їзду документувалося, і цю інформацію буде оприлюднено в Інтернеті, де з нею може ознайомитися кожен.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА