10:31 03.11.2013

"Батьківщина" підтримає президентський проект закону "Про прокуратуру", якщо у ньому буде враховано всі основні зауваження Венеціанської комісії - Кожем'якін

2 хв читати

Фракція "Батьківщина" підтримає президентський проект закону "Про прокуратуру", якщо у ньому буде враховано всі основні зауваження Венеціанської комісії, повідомив голова парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Верховної Ради Андрій Кожем'якін (фракція "Батьківщина").

"Якщо всі основні зауваження Венеціанської комісії (а їх 5) буде прийнято беззастережно, тоді фракція зможе підтримати, і опозиція зможе підтримати... Я як голова комітету буду переконувати колег підтримувати цей закон, тому що його ухвалення - одна з умов підписання угоди про асоціацію, але тільки в тому разі, якщо буде прийнято поправки", - сказав А.Кожем'якін кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна".

За його словами, поправки, на яких наполягає опозиція, стосуються зокрема, ст.24 і 16.

"Зі ст.24 прибрати всі пункти, які нагадують прихований загальний нагляд. Для журналістів найнебезпечніша - 16 стаття, в якій написано: притягати до кримінальної відповідальності за образливі висловлювання на адресу працівників прокуратури", - сказав А.Кожем'якін.

Крім того, за словами А.Кожем'якіна, зауваження Венеціанської комісії стосуються повноважень Вищої кваліфікаційної комісії, передбачених законопроектом, обмежень терміну призначення прокурорів і необхідності вдосконалити процедуру притягнення прокурорів до дисциплінарної відповідальності.

Як повідомлялося, стало відомо, що президент України Віктор Янукович вніс у Верховну Раду на розгляд законопроект про прокуратуру.

Як повідомив радник президента України Андрій Портнов, законопроект передбачає позбавлення прокуратури функцій загального нагляду та досудового слідства, у прокуратури будуть відсутні підстави для продовження виконання наглядових функцій, оскільки це призводить до певного дублювання цих функцій іншими органами.

За словами А.Портнова, в законопроекті, внесеному до парламенту, враховані рекомендації Венеціанської комісії.

"Ми врахували абсолютну більшість із них", - сказав радник президента, додавши, що не враховано ті рекомендації, які стосувалися норм, що регулюються Конституцією України, як то призначення і звільнення генерального прокурора.

Як відомо, закон про прокуратуру є євроінтеграційним документом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА