12:36 08.11.2013

Компроміс щодо євроінтеграційних законів у ВР наразі не знайдено, за зрив підписання угоди про асоціацію з ЄС відповідатиме Партія регіонів - Яценюк

2 хв читати
Компроміс щодо євроінтеграційних законів у ВР наразі не знайдено, за зрив підписання угоди про асоціацію з ЄС відповідатиме Партія регіонів - Яценюк

Опозиція заявляє, що голова Верховної Ради Володимир Рибак у вівторок, 12 листопада, зобов'язаний скликати позачергове засідання для ухвалення законів, що вирішують питання Юлії Тимошенко.

"Ми офіційно заявляємо, що у вівторок на вимогу понад 150 народних депутатів спікер парламенту зобов'язаний скликати позачергове засідання Верховної Ради, на якому мають бути ухвалені в цілому три законопроекти. Перший законопроект - про надання можливості Юлії Тимошенко отримати медичну допомогу, другий законопроект - закон про прокуратуру в цілому, третій законопроект - закон про вибори народних депутатів України також у цілому", - сказав лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк у парламенті в п'ятницю після завершення консультацій керівників фракцій із місією Кокса-Квасневського.

А.Яценюк наголосив, що "в тому випадку, якщо у вівторок Партія регіонів з'явиться в парламенті та проголосує за ці три закони, це означатиме, що угоду у Вільнюсі буде підписано". "Якщо Партія регіонів проігнорує позачергове засідання і відмовиться підтримувати ці три законопроекти, це означатиме лише одне: Партія регіонів і президент України Віктор Янукович зірвали європейське майбутнє українців, і на них лежить уся повнота відповідальності", - зазначив він.

"Ми демонструємо акт волі й не дамо вам можливості покласти відповідальність на нас за зрив саміту", - звернувся А.Яценюк до представників Партії регіонів.

"Опозиція готова на будь-які компроміси, а влада не готова ні на що. В кабінеті спікера було продемонстровано сценарій зриву саміту Україна-ЄС. Усі пропозиції, які подала українська опозиція... відхилили наші політичні опоненти", - розповів про хід зустрічі А.Яценюк.

Він іще раз нагадав, що опозиція готова підтримати президентський законопроект про прокуратуру і законопроект про вибори народних депутатів, внесений Партією регіонів, і вимагає від регіоналів підтримати закон, який дозволить виїхати на лікування Ю.Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА