16:05 12.11.2013

Більшість і опозиція не змогли розробити єдиний законопроект для вирішення "питання Тимошенко"

3 хв читати

Робоча група з підготовки законопроекту про лікування ув'язнених за кордоном завершила засідання у вівторок безрезультатно. Опозиція реєструватиме у Верховній Раді свій законопроект.

"Ми будемо реєструвати і завтра вносити (на розгляд Верховної Ради - ІФ) цей законопроект", - сказав керівник парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем'якін (фракція "Батьківщина") на засіданні робочої групи в понеділок у Києві.

Як повідомлялося, представники опозиційних фракцій, які входять до робочої групи, запропонували на розгляд робочої групи законопроект, в якому було б передбачено можливість звільнення засудженої особи від відбування покарання для лікування за кордоном.

Згідно з пропозиціями опозиції, таке звільнення можливо за умов, якщо засуджена особа під час відбування покарання захворіла і понад рік безперервно перебувала на стаціонарному лікуванні за межами установ пенітенціарної служби і таке лікування не призвело до його одужання.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідно до запропонованого опозицією законопроекту, лікування засудженого за кордоном має бути письмово узгоджене з іноземним медзакладом, яке готове прийняти таку особу на лікування.

Запропоновано передбачити, що лікування засудженого за кордоном здійснюється за рахунок власних коштів самого ув'язненого або його родичів.

Рішення про звільнення засудженого для лікування ув'язненого за кордоном ухвалює суд.

У законопроекті від опозиції визначено список категорій засуджених, до яких не може бути застосоване таке звільнення. Це обмеження стосується найнебезпечніших злочинців, які засуджені за важкі та особливо важкі злочини, пов'язані з насильством, тероризмом, участю в організованих злочинних угрупованнях та пов'язані з наркотиками.

Законопроект визначає правові ситуації для засудженої особи після завершення лікування.

Залежно від наслідків лікування, терміну лікування, поведінки особи та інших обставин, таку особу за рішенням суду може бути остаточно звільнено від відбування покарання, їй може бути змінено невідбуту частину покарання на більш м'яке покарання воно може бути спрямоване на проходження невідбутої частини покарання.

Як передає кореспондент агентства, представники фракції Партії регіонів не сприйняли пропозицію опозиційних фракцій. За словами члена робочої групи, народного депутата Володимира Олійника (Партія регіонів), підготовлений законопроект є "нікчемним".

"Ви не дотримуєтесь порад місії Кокса-Кваснєвського і відступили від узгодженого варіанту, надавши свій варіант законопроекту", - сказав він під час засідання робочої групи.

У свою чергу, керівник робочої групи Геннадій Васильєв (фракція Партії регіонів) оголосив перерву до середи.

Заплановано , що в середу, 13 листопада, о 10.00 розпочнеться позачергове засідання Верховної Ради , на якому заплановано розглянути євроінтеграційні законопроекти, серед яких і проекти законів, спрямовані на вирішення "питання Тимошенко".

11 листопада став відомо, що 12-13 листопада П.Кокс і А.Кваснєвський здійснять свій останній перед звітом візит до України, а звіт місії Європейського парламенту буде представлено на Конференції президентів Європарламенту 13 листопада.

Очікується, що П.Кокс і А.Кваснєвський традиційно зустрінуться з представниками української влади та політиками, а також, можливо, знову відвідають екс-прем'єра Юлію Тимошенко в харківській лікарні. Крім того, не виключено участь представників місії ЄП у позачерговому засіданні парламенту 13 листопада, присвяченому законопроекту про лікування засуджених за кордоном.

Як відомо, на підставі звіту місії Кокса-Кваснєвського в Європарламенті країни-члени ЄС ухвалюватимуть рішення щодо підписання Угоди про асоціацію з Україною на саміті "Східного партнерства" 28-29 листопада у Вільнюсі. П.Кокс і А.Кваснєвський стали спостерігачами від Європарламенту щодо судових процесів над екс-прем'єром України Юлією Тимошенко і розпочали роботу 11 червня 2012 року. Пізніше їхній мандат було розширено. 15 жовтня нинішнього року на позачерговому засіданні конференції президентів ЄП мандат наглядової місії було продовжено до середини листопада. Президент ЄП Мартін Шульц тоді відзначив необхідність знайти рішення, що задовольнить усі сторони у ситуації зі "справою Тимошенко".

У Вільнюсі 28-29 листопада відбудеться саміт Східного партнерства, на якому може бути підписано Угоду про асоціацію Україна-ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА