18:14 13.11.2013

Журналісти одеського телеканалу "АТВ" просять Януковича втрутитися в ситуацію навколо телеканалу

3 хв читати

Колектив журналістів одеського телеканалу "АТВ" звернувся до президента України Віктора Януковича з проханням втрутитися в ситуацію, що виникла на телеканалі.

Відкрите звернення журналісти поширили в середу.

"Звертаємося до Вас як до гаранта конституційних прав громадян України, всіх без винятку. Ми, журналісти одеського телеканалу "АТВ", вважаємо, що наші права і права наших глядачів, у частині однієї з ключових демократичних свобод, порушено. Йдеться про свободу слова. Ми вважаємо рішення суду про позбавлення телеканалу "АТВ" ліцензії незаконним, ухваленим за формальною ознакою, вважаємо це рішення політичним замовленням. Просимо Вас розібратися, чиє саме це політичне замовлення, чим воно мотивоване, оскільки це спричинило порушення демократичних норм і засад нашої держави", - йдеться у відкритому листі.

13 листопада Одеський окружний адміністративний суд позбавив один із найпопулярніших одеських телеканалів - "АТВ" - ліцензії.

Юристи телеканалу мають намір оскаржити рішення суду в апеляційному порядку.

Телеканал "АТВ" пов'язують із колишнім народним депутатом Ігорем Марковим.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 23 жовтня вирішила звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії одеської телекомпанії "АТВ".

Основою для такого рішення Нацради стало несвоєчасне подання (а точніше - неподання) компанією заяви про переоформлення ліцензії у зв'язку зі змінами у складі власників, яке відбулося ще у 2009 року, а саме - смерті Віталія Баранова, власника 12% телекомпанії "АТВ".

Про ці зміни регулятор, за словами голови Нацради Володимира Манжосова, дізнався зі звернення громадянина Дмитра Порошина, який також надав нотаріально завірену копію свідоцтва про смерть.

Отже, "АТВ" порушила ч. 4 ст. 35 закону "Про телебачення і радіомовлення", яка зобов'язує мовців упродовж 10 днів з моменту зміни власника подавати заяву на переоформлення ліцензії.

Право Нацради звертатися до суду про анулювання ліцензії на підставі несвоєчасного подання заяви про переоформлення ліцензії у зв'язку з організаційними змінами передбачено в ч. 5 ст. 37 закону "Про телебачення і радіомовлення".

Як повідомлялося, Вищий адміністративний суд України у вересні 2013 року ухвалив постанову за позовом екс-нардепа Юрія Кармазіна про фальсифікацію на виборах народних депутатів у 2012 році підписів на користь І.Маркова, і фактично позбавив І.Маркова депутатських повноважень. І.Марков був членом фракції Партії регіонів.

22 жовтня І.Маркова затримали в Одесі після вручення повідомлення про підозру у вчиненні хуліганських дій у 2007 році. В міліції розповіли, що йдеться про події 2007 року, коли біля Одеської обласної адміністрації відбувалися пікети проти встановлення в місті пам'ятника Катерині ІІ. І.Маркова підозрюють в організації побиття учасників цієї акції, а також безпосередньо в самому побитті пікетувальників.

23 жовтня Печерський райсуд Києва ухвалив рішення про обрання І.Маркову запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою до 20 грудня 2013 року. Сторона обвинувачення аргументувала необхідність арешту І.Маркова тим, що на волі підозрюваний може переховуватися від слідства і впливати на свідків, а також приховувати або спотворювати речі або документи, що мають значення для з’ясування обставин правопорушення, і перешкоджати встановленню істини в кримінальному провадженні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА