11:09 19.11.2013

Дозвіл на лікування засуджених за кордоном має бути у рамках закону і не для однієї особи - генпрокурор

2 хв читати
Дозвіл на лікування засуджених за кордоном має бути у рамках закону і не для однієї особи - генпрокурор

Політичне рішення щодо можливості лікування ув'язнених за кордоном має бути у рамках закону і не для однієї людини, переконаний генеральний прокурор України Віктор Пшонка.

На брифінгу у вівторок генпрокурор наголосив, що у світі немає жодної країни, де діяв би подібний закон, і Україна перша хоче прописати такі законодавчі норми.

"Пошук компромісу має здійснюватися виключно у рамках закону. Якщо є ініціатори того, щоб це було політичне рішення, то й політичне рішення має бути у рамках закону. Якщо закон ухвалить Верховна Рада і підпише президент, усі, хто повинен буде виконувати цей закон, - виконають його", - наголосив В.Пшонка.

При цьому генпрокурор звернув увагу на те, що цей закон не повинен бути для однієї особи.

"Якщо цей закон буде для однієї особи, це, на мою думку, порушення основного закону України - Конституції", - додав він.

"Якщо є проекти законів, то нехай вони активно обговорюються, в залі Верховної Ради ухвалюється цей закон, базується на всіх правових нормативах, і діятиме. Але все має бути визначено: і зобов'язання тієї країни, куди вирушатиме ув'язнений для лікування, відповідальність за це лікування, і що робити з позовами, які є в особи. У питанні Тимошенко є конкретні рішення суду про виплату Україні сум, на які вона завдала збитків своїм злочином", - пояснив В.Пшонка.

Як відомо, до саміту Східного партнерства у Вільнюсі (28-29 листопада), де може бути підписано угоду про асоціацію Україна-ЄС, Верховна Рада має ухвалити три закони: про вирішення "питання екс-прем'єра Юлії Тимошенко", про прокуратуру (ухвалений у першому читанні), про зміни до виборчого законодавства (ухвалений у першому читанні).

Для вирішення "питання Тимошенко" - напрацювання погодженого законопроекту щодо лікування засуджених за кордоном - у Верховній Раді створено спеціальну робочу групу. Погодженого законопроекту на порядку денному засідання парламенту на поточний тиждень поки що немає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Київрада встановила прозорі правила в роботі МАФів

Порошенко пропонує план термінових заходів для захисту від енергетичного колапсу

Лідери G7 досягли політичної угоди щодо використання доходів від заморожених активів РФ

Зеленський закликав країни G7 підтримати імплементацію пунктів української Формули миру

Зеленський на саміті G7 закликав підтримати план використання російських активів

Італія висловила готовність в організації саміту щодо відновлення України у 2025 році

Солідарність Німеччини з Україною все ще сильна - міністерка розвитку про демарш AfD і BSW у бундестазі

Кличко обговорив питання децентралізації на Міжнародній конференції з відновлення України

Глава МЗС Великої Британії закликає використовувати російські активи на користь України та обрізати постачання російського газу в Європі

Єрмак у Берліні обговорив з ексдержсекретарем США перспективи для інновацій та інвестицій в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА