11:31 19.11.2013

Пшонка не сподівається на швидке повернення незаконно виведених до Швейцарії активів Лазаренка та Тимошенко

2 хв читати
Пшонка не сподівається на швидке повернення незаконно виведених до Швейцарії активів Лазаренка та Тимошенко

Розгляд Женевським судом позову про повернення понад $500 млн коштів, незаконно виведених з України екс-прем'єрами Павлом Лазаренком та Юлією Тимошенко, може затягнутися в часі, Україна долучить до цього позову додаткові матеріали.

"Міжнародна авторитетна юридична організація вже подала позов до Женевського суду... з питанням повернення цих грошей в Україну", - сказав генеральний прокурор України Віктор Пшонка на брифінгу в Києві у вівторок.

При цьому він наголосив, що поки що йдеться про два рахунки на суму понад $500 млн.

"Поки що це два рахунки, але є вже продовження всього цього і є матеріали, які також буде дооформлено й надано суду ще на велику суму коштів. Ці кошти свого часу було незаконно вивезено і зараховано на рахунки Женевського банку", - сказав він.

"У нас є інформація, що ці рахунки контролювала Тимошенко", - додав В.Пшонка.

Генпрокурор зазначив, що складно прогнозувати реальні терміни повернення цих коштів в Україну, оскільки це досить тривала юридична процедура.

"Не одним днем, не одним місяцем і не одним півріччям вирішується це питання", - наголосив він.

В.Пшонка водночас додав, що є сподівання на позитивний результат.

За словами генпрокурора, Кабінет Міністрів ухвалив рішення щодо повернення незаконно вивезених коштів і доручив це питання Міністерству доходів і зборів.

У свою чергу Міндоходів під контролем Міністерства юстиції склало договір з авторитетною міжнародною організацією, якій доручено розшукати ці кошти і повернути їх в Україну.

"Генеральна прокуратура сама надавала документи для Міністерства доходів і зборів та для цієї міжнародної юридичної організації, які були в матеріалах справи", - сказав він.

Як повідомлялося, раніше Міністерство доходів і зборів України розпочало судовий процес у США та Швейцарії для захисту інтересів держави Україна в справі про розкрадання $200 млн, у незаконному привласненні яких підозрюють групу осіб, зокрема українських екс-прем'єрів Ю.Тимошенко та П.Лазаренка. Міндоходів доручило міжнародній юридичній фірмі Lawrence Graham представляти їхні інтереси в майбутніх судових процесах у низці країн світу.

Минулого тижня В.Пшонка відвідав із візитом Швейцарію, де зустрівся з генеральним прокурором кантону Женеви. За словами В.Пшонки, уповноважені українські відомства із залученням міжнародних юридичних структур активно працюють у напрямі пошуку на сумнівних зарубіжних рахунках коштів, які було незаконно виведено з України, також робляться кроки щодо їх повернення за допомогою судових рішень.

Він наголосив, що один із позовів в інтересах України було подано і до швейцарського суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА