18:04 21.11.2013

Янукович не бачить альтернативи євроінтеграції для України

2 хв читати
Янукович не бачить альтернативи євроінтеграції для України

Президент України Віктор Янукович заявляє про те, що іншої альтернативи, окрім євроінтеграції, для України не існує.

"Альтернативи реформам в Україні, альтернативи євроінтеграції не існує", - сказав В.Янукович, виступаючи на українсько-австрійському бізнес-форумі у Відні в четвер.

Президент торкнувся цієї теми, відповідаючи на слова федерального президента Австрії Гайнца Фішера, який зазначив, що чув про якесь тематичне розпорядження уряду України на цю тему, але не знає, в чому його суть.

Водночас В.Янукович зазначив, що, можливо, на євроінтеграційному шляху України існують тимчасові складнощі. "Можливо, на якомусь етапі сходження до тієї вершини погода несприятлива, яка перешкоджає", - додав він.

"Ми йдемо цим шляхом і не змінюємо напрямку маршруту", - наголосив В.Янукович.

Як повідомлялося, в четвер було оприлюднено розпорядження Кабінету Міністрів, згідно з яким уряд України розпорядився призупинити процес підготовки до укладення угоди про асоціацію між Україною, Євросоюзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їх державами-членами.

"Призупинити процес підготовки до укладення угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, і Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їх державами-членами, з іншої сторони, і дію рішення Кабінету Міністрів України від 18 вересня 2013 р. "Про підготовку до підписання проекту угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, і Європейським Союзом і його державами-членами, з іншої сторони", - йдеться в розпорядженні.

Водночас Кабмін ініціює створення тристоронньої комісії за участю Європейського Союзу та Російської Федерації.

Згідно з документом, тристороння комісія має зайнятися " опрацюванням комплексу питань, спрямованих на відновлення втрачених обсягів виробництва та напрямів торговельно-економічних відносин, розширення та сприяння міжнародній торгівлі, подальшу лібералізацію ринку, узгодження регуляторної бази для покращення умов провадження підприємницької діяльності".

Крім того, МЗС, Мінекономіки та Мінпромполітики доручено "відновити активний діалог із РФ та іншими країнами Митного союзу і державами-членами СНД щодо пожвавлення торговельно-економічних зв'язків з метою збереження та зміцнення спільними зусиллями економічного потенціалу держави".

Водночас В.Янукович цього самого дня заявив у Відні, що Україна продовжить йти шляхом євроінтеграції: "Україна йшла і надалі йтиме шляхом євроінтеграції".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА