15:49 25.11.2013

Переговори у форматі "5+2" - найкращий шлях Придністровського врегулювання, переконаний Кожара

1 хв читати
Переговори у форматі "5+2" - найкращий шлях Придністровського врегулювання, переконаний Кожара

Україна вважає переговори у форматі "5+2" із придністровського врегулювання найбільш ефективним інструментом для вирішення цієї проблеми, заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара.

"Найголовніший висновок, на нашу думку, полягає в тому, що просування вперед невеликими, але послідовними кроками - найбільш ефективний шлях у вирішенні конфлікту", - сказав Л.Кожара, відкриваючи черговий раунд переговорів із Придністровського регулювання в Києві в понеділок.

Глава МЗС переконаний, що всі перешкоди на цьому шляху слід усувати спільними зусиллями, зокрема у рамках ефективного діалогу Кишинева та Тирасполя.

"Вважаємо гранично важливим, щоб діалог між двома берегами Дністра мав регулярний характер, а також був розширений із використанням парламентських і громадських форматів", - наголосив Л.Кожара.

Він додав, що на порядку денному цих переговорів стоїть вирішення питань свободи пересування, активізація співпраці правоохоронних органів, економічної та гуманітарної взаємодії.

"Україна вважає, що переговорний процес у форматі "5+2" залишається головним інструментом для досягнення мети врегулювання цього конфлікту", - наголосив Л.Кожара.

Глава МЗС побажав Швейцарії та Сербії, які головуватимуть в ОБСЄ у 2014 році, успіхів у врегулюванні цього конфлікту й запевнив, що Україна всіляко цьому сприятиме.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА