10:44 26.11.2013

Прем'єр Литви не знає, навіщо спікер сейму їде в Україну

2 хв читати

Литовський прем'єр-міністр Альгірдас Буткявічюс (Algirdas Butkevicius) заявляє, що не поінформований про несподіване рішення голови сейму, представника Партії праці Лорети Граужинене (Loreta Grauziniene) їхати в Україну.

"Не знаю ні мотивів цього візиту, ні як домовлялися", - сказав глава уряду у вівторок в інтерв'ю Литовському радіо.

Прем'єр, котрий перебуває в Бухаресті, стверджує, що дізнався про візит спікера у вівторок уранці від членів своєї делегації.

З іншого боку, А.Буткявічюс наголосив, що всі візити мають узгоджуватися з МЗС. "Звісно, всі візити узгоджуються з МЗС, тому що так легше організовувати поїздки", - сказав він.

Тим часом, як заявила BNS представник МЗС Раса Якілайтене (Rasa Jakilaitiene), керівництво міністерства не було поінформоване про візит спікера сейму, з МЗС цей візит не погоджували.

А.Буткявічюс заявив у вівторок в інтерв'ю, що треба докласти всіх зусиль, щоб угоду про асоційоване членство України з Євросоюзом (ЄС) було підписано. "Ми всі зацікавлені, щоб угоду між ЄС і Україною було підписано", - сказав він.

Про намір у вівторок їхати до Києва секретаріат Л.Граужинене повідомив у понеділок увечері. Вона планує зустрітися з головою Верховної Ради України Володимиром Рибаком, лідерами опозиції.

Минулого тижня Україна зупинила переговори про підписання угоди про асоційоване членство з ЄС. Угоду планувалося підписати цього тижня у Вільнюсі під час саміту Східного партнерства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА