08:23 27.11.2013

Київський раунд переговорів щодо придністровського врегулювання був результативним

2 хв читати

Учасники чергового, 5-го раунду переговорів із придністровського врегулювання оцінюють раунд як конструктивний і результативний, заявив спецпредставник чинного голови ОБСЄ з питань конфліктів Андрій Дещиця.

"Можна сказати, що цей раунд і зокрема українське головування (в ОБСЄ - ІФ) також завершується на конструктивній ноті. Київ сподівається, що наші колеги, до яких переходить головування в ОБСЄ (у наступні два роки Сербія і Швейцарія, головуватимуть разом - ІФ), будуть також успішні та продовжать цю місію", - сказав український дипломат журналістам у вівторок у Києві на прес-конференції за підсумками офіційного засідання "Постійної наради з політичних питань у рамках переговорного процесу щодо Придністровського врегулювання" у форматі (5+2).

У результаті дводенних переговорів було ухвалено три документи. Два з них підписано сторонами і один - парафовано.

Також було підписано протокольне рішення про досягнуті домовленості з питань пенсійного та соціального забезпечення, протокольне рішення щодо реалізації проекту реконструкції очисних споруд м. Дубосари і колекторної системи м. Кріуляни. Цей проект заплановано реалізувати за рахунок німецьких інвестицій.

Сторони також парафували протокольне рішення "Про деякі аспекти свободи пересування населення".

Сподіваємося, діалог, що у нас склався, продовжиться і в майбутньому" , - наголосив А.Дещиця.

Зі свого боку, політичні представники від Молдови Еуджен Карпов і від Придністров'я Ніна Штанскі високо оцінили роль України у процесі врегулювання ситуації.

"Ми вдячні України за всі ті ініціативи, що надходили від Києва, щоб вчасно реагувати на певні дії, запропонувати компромісний варіант будь-яких документів. Ми задоволені роллю України протягом 2013 року", - зазначив Е.Карпов.

"Я сподіваюся, що саме Україна і надалі сприятиме досягненню прогресу в переговорному процесі, оскільки ця країна - гарант, ця держава - сусід і Придністров'я, і Молдови", - сказала у свою чергу Н.Штанскі, нагадавши, що в Придністров'ї, окрім етнічних українців, проживають 90 тис. громадян України інших національностей.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА