10:06 29.11.2013

Україна не підписала угоду про асоціацію з ЄС на саміті у Вільнюсі

2 хв читати
Україна не підписала угоду про асоціацію з ЄС на саміті у Вільнюсі

Україна не підписала угоду про асоціацію з ЄС на саміті Східного партнерства у Вільнюсі.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", під час офіційної церемонії підписання документів були парафовані Угоди про асоціацію ЄС з Грузією і Молдовою, а також Угода про спрощення візового режиму між ЄС і Азербайджаном.

Наразі лідери країн ЄС і Східного партнерства вирушили на пленарне засідання саміту. Після цього очікується підсумкова прес-конференція.

Як повідомлялося, 21 листопада уряд України ухвалив рішення призупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Українська сторона заявляє, що підписання угоди про асоціацію з ЄС призведе до серйозних збитків для економіки України.

Водночас Кабмін України заявив про необхідність розпочати переговори з Росією, щоб нормалізувати торгово-економічні відносини.

Натомість 28 листопада віце-президент Європейської народної партії (ЄНП) Яцек Саріуш-Вольскій заявив, що ця політична сила відкидає переговори у тристоронньому форматі Україна-Євросоюз-Росія.

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс повідомив в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" напередодні, що у Вільнюсі позиція української сторони "не змінилася". Ми були готові обговорювати це питання, причому обговорювалися численні варіанти, але президент України залишився при своїй думці", - розповів він, відповідаючи на запитання, чи виносилося на обговорення питання про проведення тристоронніх переговорів у форматі Україна-ЄС-Росія. Глава зовнішньополітичного відомства Литви підтвердив, що ця тема фігурувала на початку обговорення, однак ЄС дав чітко зрозуміти, що "цей шлях неприйнятний". "Ми не уявляємо, як третя сторона братиме участь у процесах, які належать до компетенції двосторонніх переговорів, де третя сторона не має жодних повноважень", - пояснив Л.Лінкявічюс.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА