16:28 29.11.2013

Українська опозиція обіцяє вести "криваву війну" з президентом Януковичем

2 хв читати
Українська опозиція обіцяє вести "криваву війну" з президентом Януковичем

Вільнюс. 29 листопада. ІНТЕРФАКС/BNS - Президент України Віктор Янукович, який відмовився підписати угоду про асоціацію з ЄС і зону вільної торгівлі з Євросоюзом, зрадив свій народ, заявив один із лідерів української опозиції Арсеній Яценюк.

Виступаючи у п'ятницю на прес-конференції у Вільнюсі, А.Яценюк заявив, що об'єднана опозиція оголошує "криваву війну" президентові Януковичу, який "ніколи не повернеться до Європи".

За словами українського політика, з нинішнім президентом боротимуться "парламентськими й непарламентськими" методами, опозиція прагнутиме того, щоб на президентських виборах 2015 року переміг інший політик, який повернув би Україну в Європу.

"Зрозуміло, що цей президент продав долю і майбутнє України, прагнучи зберегти свою владу й бажаючи утримати президентську посаду й після виборів 2015 року. Він це зробив під тиском. Це президент, я маю на увазі Януковича, зрадив український народ… Він продав мою країну…", - заявив А.Яценюк.

"Для України величезний виклик - куди повернути. Янукович ніколи не поверне до Європи. Він зробив усе, щоб направити український напрям у нікуди. Й тут в опозиції основна мета - новий президент, новий парламент і новий уряд, які підписали б угоду з ЄС. Це наша мета, адже ми твердо готові, об'єднана опозиція твердо вірить, що досягне цієї мети. На нас чекає кривава війна з президентом, але, незважаючи на це, ми готові боротися за майбутнє жителів України", - сказав А.Яценюк, який очолює фракцію "Батьківщини" у Верховній Раді України.

Інший представник української опозиції, лідер партії "УДАР" Віталій Кличко на прес-конференції наголосив, що нинішнього президента України Януковича не хвилює доля українців, він дотримується лише інтересів влади, тому метою кожного представника опозиції і кожного українця є прихід України в Європу, тільки, за його словами, Україна "прийде в Європу без Януковича".

"Сотні тисяч українців зараз стоять на майданах, у різних місцях, не лише в Україні, а й у світі... Це був шанс на краще життя, був шанс на боротьбу з корупцією, був шанс на те, щоб у майбутньому в країні встановилося верховенство закону, щоб кожен мав роботу й перспективу. Шкода, що сьогодні цей шанс зазнав краху, що його зруйнували сьогоднішня влада та президент Янукович, - сказав В.Кличко.

Уряд України минулого тижня зупинив переговори щодо угоди про асоціативне членство й вільну торгівлю з ЄС, аргументуючи це рішення необхідністю зміцнювати торговельні зв'язки з Росією.

В Україні таке рішення президента спричинило численні акції протесту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА