15:04 27.12.2013

Половина українців підтримує Євромайдани, менше третини підтримують курс президента й уряду - соцопитування

2 хв читати

Половина українців підтримує Євромайдан і аналогічні акції в регіонах, але брати участь у них готова лише майже третина, свідчать результати опитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва та соціологічною службою Центру Разумкова.

Згідно з опитуванням, 60% респондентів вважають малоймовірним або неможливим проведення у своєму населеному пункті масових акцій протесту, тоді як 32% вважають, що вони можуть відбутися.

На такі мітинги та демонстрації висловили готовність прийти 28% опитаних, при цьому 62% не мають наміру брати в них участь.

Відповідаючи на запитання про ставлення до закликів людям брати правосуддя у свої руки, щоб злочинці не залишилися безкарними, половина опитаних висловили думку, що самосуд у будь-якому разі неприпустимий, 33% вважають самосуд узагалі неприпустимим, окрім деяких випадків, а 8% зауважили, що в нинішніх умовах самосуд - єдиний спосіб покарання.

Крім того, 12% респондентів зазначили, що самі брали участь у Євромайдані в Києві або інших містах України, 86% сказали, що знають про проведення акцій, але самі участі не брали.

Тим часом половина (50%) учасників опитування сказали, що підтримують Євромайдан і аналогічні акції в інших українських містах, при цьому 42% респондентів відповіли, що не підтримують цих акцій.

Серед причин, які спонукали людей брати участь у протестах, опитані назвали відмову президента від підписання угоди про асоціацію України з ЄС (49%), жорстоке побиття демонстрантів на Майдані в ніч на 30 листопада, репресії (43%), прагнення змінити життя в Україні (32%).

При цьому 45% учасників опитування підтримують загалом вимоги протестувальників на Євромайданах, 36% - не підтримують.

Понад 70% респондентів висловилися на підтримку переговорів влади й опозиції за круглим столом, 14% вважають, що ніяких переговорів проводити не треба.

Понад 90% опитаних знають, але не брали участі в антимайданах, при цьому 3% знають про ці акції і брали в них участь.

До 30% респондентів висловилися на підтримку вимог учасників акцій на підтримку дій уряду та президента, тоді як майже 60% не згодні з цими вимогами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА