10:26 14.02.2014

Ющенко написав мемуари, їх можна буде купити в березні - ЗМІ

2 хв читати
Ющенко написав мемуари, їх можна буде купити в березні - ЗМІ

На початку березня у продажу з'явиться книга мемуарів третього президента України (2005-2010) Віктора Ющенка "Недержавні таємниці", яку випустить видавництво "Фоліо", пише газета "Вести" у п'ятницю.

"Це книга великого формату, там 500 сторінок, плюс іще 64 сторінки фотографій. Наклад - 3000 примірників. Точної ціни ще немає, орієнтовна - 100-150 грн", - розповів газеті генеральний директор видавництва Олександр Красовицький.

За його словами, в мемуарах багато спогадів колишнього глави держави про сім'ю і дитинство. "Віктор Андрійович, наприклад, пам'ятає, як його відправили до магазину по хліб, який завозили раз на тиждень. І там була штовханина, він упустив хліб - і його розтоптали", - розповів О.Красовицький. За його словами, ще один трагічний спогад - про батька, який був учителем і їздив на заробітки в Західну Україну, де його вважали агентом НКВС, а вдома - завербованим бандерівцем.

У своїй книзі екс-президент пише про те, як його отруїли на дачі екс-заступника глави СБУ Володимира Сацюка: "На столі стояли салати. Потім подали гаряче і той нещасливий плов (тільки його подавали порціями). Можливо, отрута була саме в плові". Імена підозрюваних йому відомі: "Але це виконавці. Й усі вони наразі поза українською юрисдикцією. Мене вже кілька разів запитували журналісти, чи знаю я, хто мене отруїв. Так, я знаю. І він знає, що я знаю".

Згадує екс-президент і про договір, що провалився, між нинішнім главою держави Віктором Януковичем і екс-прем'єром Юлією Тимошенко: "Виникла ідея підкупити Януковича обранням його президентом у парламенті: він — президент на 10 років, вона — прем'єр. Але їхня взаємна недовіра стала ключем до зупинення цього сценарію".

Презентації книги мемуарів ще не було.

23 лютого В.Ющенка відзначить 60-річний ювілей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА