10:20 15.02.2014

Опозиція готова до звільнення вул.Грушевського та будівлі КМДА - Соболєв

2 хв читати
Опозиція готова до звільнення вул.Грушевського та будівлі КМДА - Соболєв

Опозиція підтвердила звільнення з-під арешту всіх учасників протестів і розпочинає звільнення захопленої будівлі Київської міської державної адміністрації та розблокування вул. Грушевського, заявляє народний депутат фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв.

"За нашими підрахунками, близько 2,5 тисяч наших активістів, які проходять у тих чи інших справах, звільнені і перебувають або під домашнім (повним або частковим) арештом, або на поруках у депутатів. Слід визнати факт, що всі вони не перебувають у місцях позбавлення волі", - сказав с. Соболєв в ефірі "5 каналу" в п'ятницю.

При цьому, якщо до 17 лютого закон про амністію не набуде чинності, то "це означатиме, що в будь-який момент їх можуть знову заарештувати і кинути за грати", зазначив він.

Що стосується виконання опозицією своїх зобов'язань, то, за словами с. Соболєва, опозиція вже почала їх виконання. Зокрема, почала виконуватися вимога забезпечити рух вул.Грушевського, а також партія "Свобода", яка відповідала за забезпечення життєдіяльності будівлі КМДА, розпочала підготовку до передачі об'єкта. При цьому умовою опозиції є заборона на перебування там охорони з числа бійців спецпідрозділу "Беркут" та інших спецпідрозділів.

С.Соболєв підтвердив, що рішення про компроміс Майдан ухвалив колективно і його виконуватимуть усі його учасники, усі представлені там організації.

Як повідомлялося, генпрокурор України Віктор Пшонка заявляв про 234 затриманих учасників акцій протесту в усій Україні, яких звільнено з-під арешту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА