19:51 04.03.2014

У разі подальшої ескалації конфлікту в Криму США та інші західні партнери вдадуться до дипломатичної, економічної та міжнародної ізоляції Росії - Керрі

2 хв читати
У разі подальшої ескалації конфлікту в Криму США та інші західні партнери вдадуться до дипломатичної, економічної та міжнародної ізоляції Росії - Керрі

США та західні партнери будуть вимушені застосувати дипломатичні та економічні заходи стосовно Росії у разі продовження ескалації конфлікту в Криму, заявив глава Держдепартаменту США Джон Керрі.

"Якщо Росія вирішить не підтримати деескалації конфлікту, якщо не працюватиме безпосередньо з урядом України (а ми сподіваємося, що вони співпрацюватимуть), тоді наші партнери не матимуть іншого вибору, як приєднатися до нас та вжити тих заходів, які ми зробимо для ізоляції Росії в дипломатичному, економічному та міжнародному форматі", - сказав він на прес-конференції в Києві у вівторок.

Дж.Керрі пояснив, що існує багато інструментів, які може використати американське керівництво.

"У нас є багато варіантів, є багато інструментів, які може використовувати президент США та президенти інших країн. Проте ніхто з нас не хоче ескалації та виникнення конфронтації, з якої неможливо знайти вихід. У результаті ви фактично опинитеся в ситуації, з якої не можна вибратися. Цього нам дуже не хотілося б", - наголосив держсекретар США.

Тому, додав він, Вашингтон спрямує всі зусилля для того, щоб знайти спосіб рухатися вперед, враховуючи інтереси і російської сторони.

"Саме дипломатія і повага до суверенітету, а не одностороннє застосування сили може вирішити спори такого роду в XXI столітті. Президент Обама та я хочемо чітко сказати Росії та всьому світу, що ми не намагаємося добитися конфронтації - є кращий спосіб", - сказав він.

Зокрема, за його словами, якщо Росія дійсно стурбована дотриманням прав російських громадян в Україні, то вона має порушити це питання на рівні міжнародних організацій.

"Є багато можливостей, є багато організацій та структур, які вирішують такі питання. Але не треба нападати на країну в односторонньому порядку", - сказав держсекретар США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА