15:00 18.04.2014

Тимошенко просить американських конгресменів зробити допомогу Україні пріоритетом для США - звернення

2 хв читати
Тимошенко просить американських конгресменів зробити допомогу Україні пріоритетом для США - звернення

Лідерка партії "Батьківщина", кандидат у президенти Юлія Тимошенко звертається до Конгресу Сполучених Штатів Америки з проханням негайно призначити відповідального за допомогу Україні від США.

У зверненні лідерки партії, оприлюдненому на сайті "Батьківщини" в п'ятницю, Ю.Тимошенко просить членів Конгресу США вжити всіх можливих кроків для підтримки України, захисту її суверенітету та територіальної цілісності, "особливо беручи до уваги висновки нещодавно опублікованої доповіді генерала Веслі Кларка і доктора Філіпа Кербера "Невідкладні зміни, необхідні для швидкого надання США військової допомоги для захисту України".

"Зробити допомогу Україні пріоритетом для США та негайно призначити високопоставленого посадовця США з військовим досвідом, який стане відповідальною особою щодо військової допомоги Україні від США", - йдеться у зверненні Тимошенко.

"Очевидно, що агресія з боку Росії містить не лише економічний та політичний, а й військовий компонент. Тому Україні потрібна всебічна допомога. Зокрема, це стосується і військово-технічної допомоги, яка, на мою думку, мала б включати протиповітряне та протитанкове спорядження і допомогу у навчанні військового персоналу нашої держави", - наголосила Ю.Тимошенко.

Політик зазначила, що повністю підтримує рекомендації, що містяться в доповіді генерала В.Кларка та Ф.Кербера.

Зокрема, за її словами, необхідно негайно скасувати критерій "збільшення бойової здатності", згідно з яким запроваджено заборону на допоміжне спорядження несмертельної дії (тобто, не зброя і не боєприпаси).

Ю.Тимошенко наголосила, що країні потрібне комунікаційне обладнання, авіаційне пальне та інше військове спорядження для захисту нашої держави.

Вона також просить надати Україні якісну експертну підтримку у військових питаннях та питаннях національної безпеки.

"Крім того, я вітаю підсумковий документ женевської зустрічі представників України, США, ЄС і Росії як перший крок у правильному напрямку, але хочу наголосити, що найголовнішим є його негайна реалізація та верифікація. У випадку, якщо Росія не почне у наступні 2-3 дні виконувати його положення і не здійснить кроків щодо деескалації та припинення агресії, я закликаю керівництво США разом з ЄС посилити санкції та вжити заходів для збільшення допомоги Україні", - наголосила Ю.Тимошенко.

За її словами, якщо дозволити розчленування України і не дати переконливу відповідь на агресію, що підриває систему міжнародного права, це стане каталізатором руйнування регіональної та міжнародної безпеки.

"Часу на зволікання у нас немає. Кожна година може стати фатальною для самого існування суверенної та вільної України. Я закликаю вас діяти", - йдеться у зверненні Ю.Тимошенко до Конгресу США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА