14:03 13.05.2014

Перший круглий стіл національної єдності відбудеться 14 травня в будівлі Верховної Ради

2 хв читати
Перший круглий стіл національної єдності відбудеться 14 травня в будівлі Верховної Ради

Перший загальноукраїнський круглий стіл національної єдності відбудеться в середу, 14 травня, у Верховній Раді, початок заплановано на 16.30, повідомляє прес-служба парламенту.

До участі в роботі круглого столу запрошені президенти України Леонід Кравчук і Леонід Кучма, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк та члени уряду, народні депутати, кандидати у президенти України, голови обласних адміністрацій і голови обласних рад, представники органів місцевого самоврядування, науковці, представники релігійних організацій, бізнес-кіл, громадських і міжнародних організацій, громадські діячі.

Про ініціативу проведення таких круглих столів оголосили 8 травня у спільній заяві в.о. президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов і прем'єр А.Яценюк.

"Ми готові до розмови з усіма, хто має легітимні політичні цілі і готовий обстоювати їх законними засобами - з тими, хто не має крові на своїх руках. Ми запрошуємо представників усіх політичних сил з усіх регіонів, громадянського суспільства, наукових кіл до діалогу з усіх питань і проблем, які постають нині перед українським народом", - зазначено у спільному зверненні.

Мета діалогу - формування національного консенсусу з головних для українського суспільства проблем. Напрацьовані пропозиції за участю всіх політичних сил будуть реалізовані Верховною Радою України, зокрема через механізми внесення змін до Конституції і законодавства України.

О.Турчинов і А.Яценюк запросили всіх учасників політичного процесу, а також представників громадськості до активної участі в реалізації запропонованої ініціативи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА