18:01 13.05.2014

Тимошенко: Від київських круглих столів відрізана вся громада Донецької та Луганської областей

3 хв читати
Тимошенко: Від київських круглих столів відрізана вся громада Донецької та Луганської областей

У разі проведення загальнонаціональних круглих столів національної єдності в Києві представництво Донецької та Луганської областей буде нерепрезентативним, вважає кандидат у президенти України Юлія Тимошенко.

"На жаль, від київських круглих столів відрізана вся громада Донецької та Луганської областей - вони не можуть поїхати до Києва і провадити там дискусію. Ті, хто буде завтра (в середу - ІФ) у Києві на загальнонаціональному круглому столі, на мій погляд, не репрезентують луганчан, донеччан, які хочуть, щоб їх почули, щоб їм допомогли, які, як і всі інші, хочуть змін у нашій країні", - сказала Ю.Тимошенко на брифінгу в Харкові у вівторок.

Вона нагадала, що звернулася до влади з пропозицією перенести проведення такого круглого столу до Донецька. "У Донецьку готові приймати такий круглий стіл і провадити дискусію. Треба їхати до Донецька і запрошувати на цей круглий стіл представників трудових колективів, які живуть на Луганщині та Донеччині, треба запрошувати профспілки, запрошувати лідерів громадських організацій. Треба робити загальнонаціональний круглий стіл саме таким, який може вирішити проблеми між сходом та заходом", - наголосила Ю.Тимошенко.

Вона стверджує, що у жителів Донецької та Луганської областей є конкретні пропозиції до влади. "Я можу вам сказати, що у донеччан та луганчан є дуже чіткі пропозиції до влади. Вони не хочуть, щоб в Україні була корупція, вони не хочуть, щоб в Україні було безвладдя місцевих органів самоврядування. Сьогодні люди в східних регіонах не хочуть, щоб у Києві вирішувалася доля їхніх бюджетів - вони хочуть самі впливати на своє життя. Так само, як і люди на заході, в центрі країни", - сказала Ю.Тимошенко.

Відповідаючи на запитання, чи слід, на її думку, запрошувати до участі в круглих столах представників самопроголошених Донецької та Луганської народних республік, Ю.Тимошенко сказала: "Є частина (людей - ІФ), яка фінансується та керує з Російської Федерації і, власне, виконує завдання з дестабілізації та створення хаосу в нашій державі, особливо в Донецькій і Луганській областях. Але є частина українців, які втягнуті в цей рух, тому що вони не відчувають гармонії у своєму серці та не відчувають, що їхні проблеми вирішуються. Ось цю частину українців треба обов'язково залучити до переговорів. Але далеко не спецслужби Російської Федерації".

Політик наголосила, що не бачить альтернативи єдності країни та миру. "Альтернативи нашій єдності не існує. Альтернативи миру, якого ми зобов'язані досягти дипломатичним шляхом, шляхом переговорів і компромісів між різними частинами нашого народу, не існує. Нам треба любити і поважати один одного, а головне, чути і працювати один з одним", - сказала Ю.Тимошенко.

Раніше у вівторок прес-служба Верховної Ради повідомила, що перший загальноукраїнський круглий стіл національної єдності відбудеться в середу, 14 травня, о 16.30 у будівлі парламенту.

До участі в роботі круглого столу запрошено першого та другого президентів України Леоніда Кравчука та Леоніда Кучму, прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та членів уряду, народних депутатів, кандидатів у президенти України, голів обласних адміністрацій і голів обласних рад, представників органів місцевого самоврядування, учених, представників релігійних організацій, бізнес-кіл, громадських і міжнародних організацій, громадських діячів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА