14:45 27.05.2014

Вибори президента в Україні відповідають міжнародним стандартам - Європейська платформа за демократичні вибори (EPDE)

2 хв читати
Вибори президента в Україні відповідають міжнародним стандартам - Європейська платформа за демократичні вибори (EPDE)

Міжнародні спостерігачі від Європейської платформи за демократичні вибори (EPDE) не зафіксували грубих порушень під час недільних президентських виборів в Україні і вважають, що вони відповідають міжнародним стандартам.

"Місія вважає, що вибори, які відбулися в Україні 25 травня на більшості територій країни, за винятком Донецької та більшості Луганської областей, відповідають міжнародним стандартам вільних і справедливих виборів, і результати цих виборів відображають волевиявлення громадян України", - заявив старший експерт з питань спостереження за виборами Європейської платформи за демократичні вибори Роман Удот на прес-конференції у вівторок у Києві.

Він зазначив, що "загалом підрахунок голосів відбувався спокійно, й саме голосування також минуло спокійно", і звернув увагу на те, що "найбільші порушення" були зафіксовані під час відкриття виборчих дільниць і стосувалися того, що дані про кількість отриманих бюлетенів не було внесено до протоколу комісії до початку голосування.

Спостерігач також повідомив, що часто порушувалася процедура видачі бюлетенів через недостатню кількість членів комісії. "Ті порушення, які ми знаходили на виборчих комісіях, не могли вплинути на волевиявлення громадян", - наголосив Р.Удот.

"Європейська платформа за демократичні вибори організувала місію короткострокових спостерігачів за президентськими виборами в Україні. Загалом передбачалася участь 823 спостерігачів, але EPDE була змушена скоротити кількість спостерігачів, у результаті близько 200 короткострокових спостерігачів здійснювали спостереження, вони відвідали десять регіонів України. Спочатку планувалося повністю охопити Україну, всі 25 регіонів", - повідомив Р.Удот.

За словами представника місії EPDE, "спостереження здійснювали мобільні групи по два спостерігачі Європейської платформи, які впродовж дня відвідали 1160 виборчих дільниць - це 3,5% від усіх дільниць України. В більшості екіпажів були представники "Опори", що забезпечували ефективне використання можливостей групи з урахуванням специфіки кожної області, району, характеру виборів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА