16:08 30.05.2014

Турчинов вимагає від силовиків перевірити підрахунок голосів на виборах до Київради - Пашинський

2 хв читати
Турчинов вимагає від силовиків перевірити підрахунок голосів на виборах до Київради - Пашинський

Голова Верховної Ради України , в.о. глави держави Олександр Турчинов, розглянувши звернення лідера "Демократичного альянсу" Василя Гацька, зажадав від органів прокуратури, МВС і СБУ перевірити підрахунок голосів на виборах до Київради.

"Сьогодні в Києві відбуваються дії, що мають ознаки ганебного широкомасштабного злочину - крадіжка голосів однієї з політичних партій на виборах до міськради", - заявив в.о. голови адміністрації президента України Сергій Пашинський у п'ятницю, повідомляється на офіційному сайті глави держави в п'ятницю.

"Фальсифікація і ознаки злочинної змови проти цієї партії очевидні. Організована група негідників хоче зірвати проходження цієї партії до Київради. "Демократичний альянс" - партія, що довела свій патріотизм на Майдані. Двоє активістів цієї партії - Андрій Мовчан та Устим Голоднюк, були вбиті під час подій 18-20 лютого, захищаючи свободу і демократію України. Вони віддали своє життя, щоб в Україні більше ніхто і ніколи не посмів фальсифікувати результати виборів. Той, хто краде голоси на виборах, - хоче вкрасти у киян землю, податки, бюджет. Це зрада Майдану, це зрада України", - додав С.Пашинський .

Він також зазначив, що ЦВК доручено негайно здійснити перерахунок голосів на виборах до Київради на всіх виборчих дільницях Києва.

"Усі винні посадові особи, які причетні до фальсифікації голосування, або ті, хто перешкоджає перерахунку голосів, підлягають відстороненню від своїх службових обов'язків, затриманню і кримінальному переслідуванню. Прізвище кожного злочинця, усіх виконавців і замовників мають бути оприлюднені", - резюмував С.Пашинський.

Згідно з даними обробки 973 із 1082 протоколів дільничних комісій в електронному вигляді з 1082 (79%), партія "УДАР" лідирує у виборах до Київради за партійними списками з результатом 39,66%, Радикальна партія Олега Ляшка набирає 8,99%, "Об'єднання "Самопоміч" (лідер - мер Львова Андрій Садовий ) - 6,78%, "Свобода" - 6,38% , "Батьківщина" - 4,06%, "Громадянська позиція" (лідер Анатолій Гриценко) - 3,53%, "Нове життя" (лідер Леся Оробець ) - 3,31%, "Єдність" ( "Єдність" ) Олександра Омельченка - 3,22%.

Зовсім небагато голосів для проходження до Київради не вистачає партії "Демократичний альянс" ( +2,92%).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА