19:04 10.06.2014

Україна, РФ та ОБСЄ порозумілися щодо ключових етапів виконання плану Порошенка з мирного врегулювання ситуації на сході країни - МЗС

2 хв читати
Україна, РФ та ОБСЄ порозумілися щодо ключових етапів виконання плану Порошенка з мирного врегулювання ситуації на сході країни - МЗС

Учасники тристоронньої контактної групи дійшли взаєморозуміння щодо ключових етапів виконання плану президента України з мирного врегулювання ситуації на сході країни.

Як повідомив департамент інформаційної політики МЗС України, учасники тристоронньої контактної групи з реалізації положень мирного плану президента України у складі представників України, Російської Федерації та ОБСЄ 8 і 9 червня провели три засідання.

"У результаті проведеної роботи сторони дійшли спільного розуміння щодо ключових етапів виконання згаданого плану та переліку першочергових завдань, досягнення яких сприятиме деескалації ситуації в Донецькій і Луганській областях України", - зазначено в повідомленні.

Учасники тристоронньої контактної групи домовилися продовжити зустрічі в цьому форматі.

8 червня прес-служба президента України повідомила про засідання тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану в Донецькій і Луганській областях. У зустрічі взяв участь президент України Петро Порошенко, посол України в Німеччині Павло Клімкін, спеціальний представник генерального секретаря ОБСЄ Хайді Тальявіні і посол РФ в Україні Михайло Зурабов.

"Ми маємо на цьому тижні припинити вогонь. Для мене кожен день, коли вмирають люди, кожен день, коли Україна платить таку високу ціну, є неприйнятним. Тому по-перше треба відновити роботу державного кордону України, для того, щоб гарантувати безпеку кожного громадянина України, який живе на Донбасі, незалежно від того, які політичні симпатії він має", - заявив П.Порошенко 8 червня.

П.Порошенко запропонував проводити засідання тристоронньої контактної групи щоденно для аналізу зробленого і координації подальших дій з реалізації плану мирного врегулювання на сході України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА