12:32 20.06.2014

Глави МЗС країн ЄС оцінять мирний план Порошенка та подумають над новими санкціями проти Росії

2 хв читати
Глави МЗС країн ЄС оцінять мирний план Порошенка та подумають над новими санкціями проти Росії

Ситуація в Україні стане головним питанням порядку денного засідання Ради закордонних справ, що має відбутися в Люксембурзі в понеділок, 23 червня.

"Порядок денний дуже простий: Україна та ситуація в країнах - південних сусідах", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" високопоставлений європейський дипломат у п'ятницю.

За словами співрозмовника агентства, міністри насамперед планують обговорити мирний план, який у п'ятницю оголосить президент України Петро Порошенко, а також реакцію на нього.

"Буде цікаво подивитися на реакцію сепаратистів, а також потрібна позитивна реакція з боку Москви", - зазначив дипломат, наголосивши, що найбільш важливим пунктом цього плану має бути припинення вогню.

Він підтвердив, що новий міністр закордонних справ України Павло Клімкін візьме участь у засіданні Ради міністрів на запрошення верховного представника ЄС із питань спільної зовнішньої політики та політики безпеки Кетрін Ештон.

Крім того, за словами дипломата, у рамках обговорення міністри ЄС планують схвалити рішення про завершення технічних процедур із підготовки до підписання угоди про асоціацію з Україною, що відкриє можливість для підписання цього документа 27 червня у рамках саміту ЄС у Брюсселі.

Співрозмовник агентства також повідомив, що міністри планують обговорити місію в Україну у рамках спільної політики безпеки та оборони.

"Міністри, сподіваюся, зможуть домовитися про це, і якщо погодяться, ми зможемо рухатися вперед із тим, щоб місію було розміщено найближчими місяцями", - сказав дипломат.

Він зазначив, що така місія найімовірніше складатиметься з представників поліції та судової системи.

Дипломат також повідомив, що міністри планують обговорити санкції стосовно Росії, зазначивши, що в ЄС триває підготовка до санкцій другого і третього етапів, проте не надав інших деталей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА