17:37 14.07.2014

МВС України виступає за заборону на в'їзд до Євросоюзу Ернсту та ще 300-м російським журналістам

2 хв читати
МВС України виступає за заборону на в'їзд до Євросоюзу Ернсту та ще 300-м російським журналістам

Міністерство внутрішніх справ України ініціює заборону в'їзду до України та країн ЄС гендиректору "Першого каналу" (РФ) Костянтину Ернсту і ще 300-м російським журналістам.

"МВС України звертається з пропозицією МЗС звернутися до Європейського Союзу - перевірити цих журналістів і заборонити їм в'їзд, для того, щоб, хоча б, таким чином, Європа також показала, що вона проти такого роду пропагандистської брехні", - сказав радник голови МВС Антон Геращенко на брифінгу в понеділок у Києві.

Він повідомив, що МВС встановила особу жінки, яка російським телеканалам повідомила про звірства, що нібито здійснюють українські військовослужбовці. Цю жінку, за словами А.Геращенко, звуть Галина Остапенко (Пишняк).

Радник міністра розповів про те, що ця жінка веде асоціальний спосіб життя, її навмисне була використана для того, щоб дискредитувати українських військовослужбовців.

"Мета знімання таких роликів - у РФ почалася проблема з пошуком найманців", - сказав А.Геращенко, пояснивши, що такими сюжетами російська сторона має намір викликати ненависть у росіян до українців, і таким чином сприяти збільшенню кількості людей, що захочуть бути найманцями для участі в бойових діях на сході України.

За його словами, МВС встановлює місцеперебування цієї жінки. Радник глави МВС висловив припущення, що, швидше за все, вона перебуває в Росії.

Такі сюжети російських телеканалів сприяли тому, що МВС і виступає з ініціативою просити ЄС заборонити в'їзд до країни Євросоюзу російським журналістам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА