10:38 17.07.2014

ЄС продемонстрував підтримку України, вживши нових заходів щодо РФ - Порошенко

2 хв читати
ЄС продемонстрував підтримку України, вживши нових заходів щодо РФ - Порошенко

Президент України Петро Порошенко зазначає, що Європейська Рада, вживши шість нових заходів, пов'язаних із українською кризою і приєднанням Криму до Росії, зробила важливий крок на підтримку незалежності та територіальної цілісності України.

"Європа солідарна з Україною. Європейська Рада зробила важливий крок на підтримку суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України. Наш постійний діалог дав результат", - йдеться в офіційному "Твіттері" глави Української держави, опублікованому в ніч на четвер.

Водночас П.Порошенко зазначив: "Очікуємо резолюції Європарламенту".

Як повідомлялося, в ніч на 17 липня за київським часом глави держав і урядів країн ЄС обмежили міжнародне фінансування проектів у Росії і Криму, вживши шість нових заходів, пов'язаних із українським кризою і приєднанням Криму до Росії.

По-перше, ЄС розширює обмежувальні заходи не лише щодо фізичних осіб, як це було досі, але і щодо організацій, що "матеріально чи фінансово підтримували дії, що підривають і загрожують підірвати суверенітет, територіальну цілісність і незалежність України". Як додатковий захід Раді ЄС доручено розглянути можливість заходів "проти фізичних осіб та організацій, які активно надавали матеріальну і фінансову підтримку російським посадовим особам, відповідальним за анексію Криму або дестабілізацію Східної України".

По-друге, вирішено зупинити потік грошей європейських платників податків до Росії. Європейському інвестиційному банку запропоновано зупинити фінансові операції із проектів державного сектора в Росії.

По-третє, країни ЄС координуватимуть позиції в Європейському банку реконструкції та розвитку з тією ж метою.

По-четверте, Єврокомісія перегляне двосторонні програми співробітництва між ЄС та Росією і для кожного окремого випадку ухвалить рішення про їх зупинення. Залишаються проекти, що стосуються виключно громадянського суспільства та прикордонного співробітництва.

П'ятий захід стосується конкретно Криму. Через його незаконну анексію Росією ЄС обмежує інвестиції в Криму.

По-шосте, ЄС очікує, що міжнародні фінансові інститути утримуються від фінансування проектів, "які прямо чи опосередковано означають визнання цієї незаконної анексії".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА